2013. szeptember 24., kedd

Kuruc.info: A Jobbik a Nemzeti Drogellenes Stratégiáról: megkésett, hiányos, de legalább van

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Buy Bulbs, Seeds, and Plants

Our mission is to bring you top quality flower bulbs, perennial plants and other horticultural products exclusively over the internet, at the most economical prices.
From our sponsors
A Jobbik a Nemzeti Drogellenes Stratégiáról: megkésett, hiányos, de legalább van
Sep 24th 2013, 15:05

A Jobbik komoly hiányosságai ellenére üdvözli, hogy végre a Parlament elé került a Nemzeti Drogellenes Stratégia, ugyanis az elmúlt években súlyosbodott a kábítószer-probléma Magyarországon. Ebben a Fidesz-kormánynak is felelőssége van: egyrészt azért, mert csak több év csúszással volt képes megalkotni az új stratégiát, másrészt pedig azért, mert a forrásokat is jelentősen csökkentette az utóbbi években. Míg a 2010-ben még 960 milliót fordított a kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatokra az állam, addig 2013-ban már csak 310 milliót.

A Jobbik szerint a Nemzeti Drogellenes Stratégiának két komoly hiányossága van: a finanszírozásának kérdését nem rendezi a stratégia, és a dizájner drogok kérdését nem megfelelő súllyal kezeli. Előbbi azért problémás, mert jelenleg nincs semmi garancia arra, hogy a meghatározott célokra lesz forrás, továbbá nincs biztosítva, hogy kormányokon keresztül rendelkezésre álljon a költségvetési fedezet. A dizájner drogokkal kapcsolatban pedig a stratégia is elismeri, hogy jelentős kihívást jelent az új szerek megjelenése, ám nem ad megnyugtató választ a probléma megoldására.

A Jobbik a hiányosságok ellenére előrelépésnek tartja, hogy végre elkészült a 2009-esnél jobb Nemzeti Drogellenes Stratégia, és amennyiben elfogadja a Ház a finanszírozást rendező módosító javaslatunkat, akkor készek vagyunk támogatni azt - írja közleményében Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése