2013. augusztus 24., szombat

Kuruc.info: Szíria: az állami tévé szerint vegyi anyagokat találtak a "felkelők" alagútjában

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Szíria: az állami tévé szerint vegyi anyagokat találtak a "felkelők" alagútjában
Aug 24th 2013, 16:00

A szíriai állami televízió szombati híradása szerint kormánykatonák vegyi anyagokat találtak előző nap egy felkelők által használt alagútban Damaszkusz Dzsobár nevű külső kerületében, és egyes katonák fulladozni kezdtek.

"A hadsereg hősei bementek a terroristák alagútjaiba, és vegyi anyagokat láttak ott" - idézett a tv egy "hírforrást". A tudósítás szerint "mentőautók érkeztek Dzsobárba, hogy segítsenek a fulladozóknak". A televízió hozzátette: egy katonai egység arra készül, hogy megostromolja a negyedet, ahol "lázadók" harcolnak Bassár el-Aszad elnök erői ellen.

Merkel nem akar katonai beavatkozást

Angela Merkel német kancellár elutasítja a Szíria elleni katonai beavatkozás lehetőségét, függetlenül azoktól az információktól, amelyek szerint vegyi fegyvert vetettek be az arab országban.

Steffen Seibert, a kancellár szóvivője szombaton Berlinben ismertette a német kormány álláspontját, amely szerint elutasít bármilyen katonai megoldást, ehelyett a politikai rendezést támogatja. "Nem hisszük, hogy a konfliktust kívülről szervezett katonai módszerrel lehetne rendezni, ehelyett politikai megoldást kell találni Szíriában" - mondta a szóvivő.

A német kancellár egy másik állásfoglalásában üdvözölte Oroszország készségét annak a támogatására, hogy független nemzetközi bizottság vizsgálódjon a helyszínen a vegyi fegyver legutóbbi bevetésének a körülményeiről.

Németország már a szíriai polgárháború kitörésének kezdete óta a politikai megoldás mellett szállt síkra, ezzel az álláspontjával azonban csalódást okozott "néhány szövetségese" számára.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése