2013. augusztus 24., szombat

Kuruc.info: Miniszteri nyilatkozat: Szíria sosem használt vegyi fegyvert

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Miniszteri nyilatkozat: Szíria sosem használt vegyi fegyvert
Aug 25th 2013, 04:58

Szíria sosem használt vegyi fegyvert a kormány tájékoztatási miniszterének szombati nyilatkozata szerint. Az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet értesülése szerint szombatig 355 olyan ember halt meg Damaszkuszban, akik idegbénulásos tüneteket mutattak.

Omran az-Zubi tájékoztatási miniszter leszögezte, hogy a kormány sosem vetett be vegyi fegyvert, sem folyékony, sem pedig légnemű formában. Az-Zubi egy bejrúti tévének nyilatkozva elutasította a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szemben álló felkelők vádját, amely szerint a kormány hadereje szerdán mérges gázt vetett be Damaszkusz külterületén, és a támadásban több száz - egyes források szerint több mint 1300 - ember meghalt.

A szóvivő szerint nincs szükségük ilyen fegyverre, a hadsereg soraiban jó a harci morál, a terrorizmus ellen sikereket értek el, és a terroristák - ami a hivatalos szóhasználatban a lázadókat jelenti - zavarban vannak. Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi szervezet értesülése szerint a szerdai gáztámadás nyomán szombatig 355 olyan ember halt meg Damaszkuszban, akik idegméreg hatására utaló tüneteket mutattak.

A párizsi székhelyű szervezet közleménye szerint az általa támogatott három damaszkuszi kórházban 3600 beteget kezeltek ilyen tünetekkel augusztus 21-e óta, és közülük 355-en haltak meg. Az MSF az első független forrás, amely megerősíti, hogy a gáztámadásban ilyen nagy számban haltak meg emberek. A támadás elkövetésével a kormány és a lázadók egymást vádolják. A lázadók több mint ezer halottról beszélnek, egy szíriai nem kormányzati szervezet 170-re tette a számukat.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése