2013. augusztus 24., szombat

Kuruc.info: Házba épített "időkapszula" buktatta le a volt újfehértói polgármestert

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Házba épített "időkapszula" buktatta le a volt újfehértói polgármestert
Aug 24th 2013, 10:53

A Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki T. András volt országgyűlési képviselőt és Újfehértó város egykori polgármesterét vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú lényege szerint T. András polgármesterként az Újfehértó város temetőjének rekonstruálására, valamint futballpálya építésre kiírt közbeszerzési eljárást megelőzően abban állapodott meg az M. Kft. ügyvezetőjével, hogy amennyiben a családi házánál különböző munkálatokat (például faház építése, térkövezés, kerítésfestés) ingyenesen elvégez, az ő cége nyeri meg a pályázatot.

A megállapodásnak megfelelően az M. Kft. elnyerte a temető rekonstrukciójának kivitelezését, arra vonatkozóan T. András az önkormányzat nevében 2008. július 7-én vállalkozási szerződést kötött a céggel. A volt polgármester családi házánál 2008 őszén a Kft. emberei elvégezték, illetve más személyek bevonásával elvégeztették a kért munkát, körülbelül másfél millió forint értékben. A faház építése során a munkába bevont asztalos mester - nehezményezve a tudomására jutott korrupciós kapcsolatot - a faház gerendái közé egy nejlonzacskóba helyezve beépítette a Kelet-Magyarország című újság 2008. november 29-én megjelent számának napilap részletét, valamint egy kézzel írt feljegyzést. A nyomozás során az "időkapszulát" a Központi Nyomozó Főügyészség a tanú vallomása alapján megtalálta, és a falból történt kibontását követően bűnjelként lefoglalta.

A fentieken túlmenően T. Andrást a futballpálya építésére kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntettével is meggyanúsítottuk. T. András a gyanúsítás közlése ellen nem élt panasszal, és vallomást tett. Az M. Kft. gyanúsítottként kihallgatott ügyvezetője a gyanúsításával szemben panaszt jelentett be, és megtagadta a vallomástételt. Az ügyben a nyomozás folyamatban van.

(HavariaPress - HVG)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése