2013. augusztus 24., szombat

Kuruc.info: Még a chicagói bíróság is spekulánsoknak nevezte a holoparazitákat - elutasította az MNB és a MÁV elleni keresetüket

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Még a chicagói bíróság is spekulánsoknak nevezte a holoparazitákat - elutasította az MNB és a MÁV elleni keresetüket
Aug 24th 2013, 11:02

A chicagói körzeti szövetségi bíróság megszüntette a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) és Magyar Államvasutakkal (MÁV) szembeni, az úgynevezett holokauszttal kapcsolatos jogcímeken indított eljárásokat.


A testület feltétel nélkül elutasította a "kártérítést" igénylő kereseteket. A bírósági értékelés szerint a felperesek nem tudták bizonyítani azt, hogy Magyarországon nem állnak rendelkezésre megfelelő jogorvoslati lehetőségek. A pert a második világháború alatt elkövetett "náci erőszak áldozatai és örököseik" indították "vagyontárgyaik kisajátítása és visszaszolgáltatásuk elmaradása miatt" nemzetközi jogsértésre hivatkozva 2010-ben az Amerikai Egyesült Államokban.

A bíróság nem értett egyet a felperesek azon érveivel, hogy a magyar bírósági rendszer nem független, vagy ne biztosítaná a tisztességes eljárást, megjegyezve azt is, hogy a felperesi érvek "puszta spekulációra és azon alap nélküli félelmekre épülnek, mely szerint a magyar bírósági rendszer nem tudna számukra fair eljárást biztosítani". Ezen spekulatív felperesi érvek azonban nem voltak elegendőek, hogy felülírják a Hetedik Körzeti Fellebbviteli Bíróság azon megállapításait, hogy "Magyarország egy modern köztársaság és az Európai Unió tagja, amelynek meg kell kapnia a lehetőséget arra, hogy a felperesi követeléseket elbírálja", továbbá "Magyarországnak a saját jogrendje által biztosított eszközökkel kell elsőként elbírálnia a felperesek által állított vagyonelkobzásokat, mielőtt az Egyesült Államok bíróságai ezekkel foglalkozhatnának".

A testület fenti megállapításai értelmében tehát a felperesek kötelesek először Magyarországon megkísérelni jogorvoslatot szerezni, mielőtt követeléseiket megpróbálhatnák az Egyesült Államokban érvényesíteni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a több éve húzódó eljárásban Magyarország következetesen képviselt álláspontja az volt, hogy a magyar jogrendszer megfelelő jogorvoslati, kártérítési és kárpótlási lehetőséget biztosít a "holokauszt túlélői" számára.

(HavariaPress nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése