2013. augusztus 24., szombat

Kuruc.info: A roppantul antiszemita Magyarországon ma kezdődik a 16. Zsidó Nyári Fesztivál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
A roppantul antiszemita Magyarországon ma kezdődik a 16. Zsidó Nyári Fesztivál
Aug 25th 2013, 06:09

Új helyszíneken több tucat programmal várja az érdeklődőket az augusztus 25-én nyitó Zsidó Nyári Fesztivál. A programban egyik különlegessége az Amy Winehouse - drogokkal és alkohollal magát 27 évesen kicsináló zsidó - énekesnőt megidéző est.

Több mint negyven különböző műfajú és témájú eseményt kínál az augusztus 25-én, vasárnap kezdődő 16. Zsidó Nyári Fesztivál. A szeptember 2-ig tartó programsorozat idén új helyszíneken, például a Budapest Music Centerben, az Átrium Film-Színházban és a VAM Design Centerben is várja a közönséget.

A nyitónap estéjén ősbemutatóra kerül sor a Dohány utcai zsinagógában: Jávori Ferenc új, Haszene című kompozícióját a Budapest Klezmer Band szólaltatja meg.

A világhírű és világjáró 40 éves Muzsikás Együttes nemcsak a Szigetre, hanem a Zsidó Nyári Fesztiválra is meghívta a virtuóz hegedűst, Alexander Balanescut. A Dohány utcai zsinagógában a fesztivál második napján lesznek hallhatók.

A programban különlegességnek számít Rossini Mózes című operájának ritkán játszott "ősváltozata" vagy az Amy Winehouse énekesnőt megidéző est.

Az eseménysorozat képzőművészeti anyaga is sokrétű: az Ámos Imre és a 20. század című tárlatnak a Rumbach utcai zsinagóga ad helyet. Az Orosz Kulturális Központban orosz fotóművészek állítanak ki, a képek a zsidó hagyományok újjáéledését ábrázolják.

Ivri Lider izraeli popsztár a Budapest Music Centerben lép pódiumra, ugyanott énekel Szőke Nikoletta a Budapest Ragtime Banddel. A dzsesszénekesnő egy friss duettet is előad Kovács Ferenc trombitaművésszel.

Az Izrael ízei elnevezésű kétnapos program keretében a Nagyvásárcsarnokban lehet finomságokat kóstolni, két szálloda és egy vendéglő is gasztronómiai különlegességekkel szolgál a fesztivál alatt.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése