2013. augusztus 24., szombat

Kuruc.info: Merkel tovább rombol: Európában elsőként vezetik be az "x-neműséget"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want new traffic sources?

Download a copy of our complimentary eBook today, and read about sources that most marketers are not aware of.
From our sponsors
Merkel tovább rombol: Európában elsőként vezetik be az "x-neműséget"
Aug 24th 2013, 08:30

Az ausztrál kormány mostantól úgy gondolja, hogy lehetek férfi, nő vagy "átmeneti nemű". És ez nem vicc. Júliustól ugyanis e kontinensnyi országban mindenki eldöntheti, hogy a hivatalos dokumentumokon hogyan kíván szerepelni, mit kíván feltüntetni: nőnemű, hímnemű, avagy "inter-szex", azaz semmilyen nemű... De talán még pontosabban: köztes nemű. (Ez nem újdonság, 2011-ben is volt hír róla, az MTI akkor azt írta, hogy már bevezették, de ezek szerint csúszott a dolog. Ami még szomorúbb, hogy "Német"országban is ez lesz, de lássuk előbb Ausztráliát - a szerk.)

X jel helyett inkább egy szép rózsaszín háromszög járna nekik - egy szögesdróttal elkerített területen

Mark Dreyfus igazságügyi miniszter szerint így egyszerűbb lesz a dolguk azoknak, akik nemet változtattak, vagy változtatni szándékoznak. "Elismerjük az egyéneknek azon jogát, hogy meghatározzák önmagukat, és a közösségben is a saját meghatározásuk szerint azonosítsák őket, más neműként, mint ahogyan azt a születési anyakönyvi kivonat megadta" - fogalmazott közleményében a miniszter. A kormánydöntés azt követően született meg, hogy az Ausztrál Emberjogi Bizottság javaslattal élt ez ügyben; igaz, még 2009-ben. A hivatalosságok azóta morfondíroztak rajta.

A megváltozott szexus bejelentéséhez, illetve okiratokra történő átvezetéséhez nincs szükség műtéti eljárásokat bizonyító orvosi igazolásokra, elégséges az illető orvosának vagy pszichiáterének nyilatkozata és egy útlevél vagy más dokumentum, amely igazolja az ausztrál állampolgárságot.

Miközben a világban - Ausztráliában, az Egyesült Államokban, és Európában is - a magukat liberálisnak mondók köreiben zajlik a vita arról, hogy az óvodákban a kisfiúk játsszanak-e fiús játékokat, és hogy a kislányok egyáltalán ne babázzanak, mert ezzel állítólag a nemi sztereotípiákat erősítenék, s miközben egyre többen szajkózzák, hogy gyermekeknek kellene eldönteniük, majd felnőtt korukban, hogy milyen neműek akarnak lenni, miközben a nemi identitás elbizonytalanítása mellett kardoskodók újabb "sikert" könyvelhetnek el.

Az ausztrál példa ugyanis alkalmasint lassanként nem számít unikumnak, különleges egyedi döntésnek. Novembertől - mint azt a napokban a német Süddeutsche Zeitung is megírta - német földön szintén bevezetik a "köztes" szexust. Európában elsőként.

Berlinben az alkotmánybíróság véleményére támaszkodó kormánydöntés született. Az alkotmánybíróság szerint minden ember olyan nemű, amilyennek érzi magát - s nem amilyennek született. És ez "alapvető emberi jog". Így november elsejétől a Német Szövetségi Köztársaságban szintén mindenkinek jogában áll majd a saját maga által választott neműnek anyakönyveztetnie magát. Az ausztrál gyakorlattól eltérően azonban a németek nem azt írathatják majd a hivatalos papírjaikba, hogy "köztes neműek", hanem hogy - meghatározatlan neműek... Ez lesz a hivatalos megnevezés. Igaz, csupán átmeneti időre. Előbb-utóbb ugyanis mindenkinek el kell döntenie, hogy végül is milyen neműnek tartja magát; s akkor majd hímnemű, nőnemű és x-nemű "minősítésnek" kell szerepelnie a hivatalos dokumentumokon. Az "x-nemű" mindazonáltal a döntésképtelenséget jelzi, hiszen azt jelenti: a delikvens semmilyen neműnek nem tartja magát.

Pontos adatok ugyan nincsenek a születési rendellenességektől (így például hermafroditizmustól) szenvedőkről, akik közül egyesek feltételezhetően az "x-nemű" kategóriát választják maguknak, de az Amerikai Humánbiológiai Szemle tíz évvel ezelőtti becslése szerint mind az Egyesült Államokban, mind Európában két százalékra tehető az ilyen rendellenességgel születők aránya. Franciaországban körülbelül pár tízezer "meghatározatlan szexusú" ember él.

A bizonytalan nemi identitásúak egyébként a kilencvenes években kezdtek szerveződni, akkor elsősorban azért, hogy a nyilvánosságban is hangot adjanak az őket ért atrocitásoknak, erőszakos támadásoknak. Aztán, bizonyos erkölcsi normák lazulásával, sőt bomlásával, már annak érdekében indítottak akciókat, hogy a politikum elismerje: joguk van arra, hogy maguk válasszák meg a nemüket, vagy egyszerűen ne válasszanak, s megmaradjanak bizonytalan - vagy meghatározatlan - neműnek.

Ugyanakkor több orvos szerint ilyen esetekben nem "ikszelgetni" kell, hanem dönteni, és a nemi hovatartozást eldöntő operációt minél előbb, már kicsiny gyermekkorban el kell végezni, hogy aztán a gyermek határozott nemi identitással nőjön fel. És a hivatalos dokumentumaira nyugodt szívvel írhassa rá, hogy hímnemű-e avagy nő...

(Heti Válasz nyomán)

További polkorrekt esetek:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése