2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Tizenöt év kényszergyógykezelésre ítélték az édesanyja torkát elvágó kaposvári férfit

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Tizenöt év kényszergyógykezelésre ítélték az édesanyja torkát elvágó kaposvári férfit
Oct 1st 2013, 15:02

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a 35 éves kaposvári férfit, aki tavaly decemberben egy konyhakéssel elvágta édesanyja torkát.

A bíróság a büntetőper első tárgyalási napján - a megyei főügyészség indítványával egyezően - elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését, ennek maximális időtartama 15 év. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így a határozat jogerőre emelkedett – közölte Vadócz Attila, a törvényszék szóvivője kedden.

A Somogy Megyei Főügyészség azért kérte az eddig ideiglenes kényszergyógykezelés hatálya alatt álló férfi kényszergyógykezelésének elrendelését, mert a vádlottról kiderült: egészségügyi állapota kizárta, hogy felismerje tette következményeit.

A szüleivel együtt élő, jövedelemmel nem rendelkező férfinak korábban is voltak téveszméi és dühkitörései, emiatt többször kapott pszichiátriai kezelést. Magánéleti és egészségügyi gondja miatt a szüleit hibáztatta, rendszeresen erőszakosan viselkedett velük.

A férfi tavaly december 21-én ismét összeveszett a szüleivel. Az édesapja akkor kilátásba helyezte, hogy kijelenti a lakásból, majd elment otthonról, hogy a feleségének gyógyszert vegyen. A férfi ekkor vágta el édesanyja torkát. Az asszony a helyszínen meghalt.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése