2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Egy titokzatos német jótevő síremléket állíttatott a "romagyilkosságok" első áldozatának

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Egy titokzatos német jótevő síremléket állíttatott a "romagyilkosságok" első áldozatának
Oct 1st 2013, 19:05

Öt év után kapott illő síremléket a romagyilkosságok első halálos áldozata, Nagy Tiborné. Ehhez egy német cikkre és egy ismeretlen adakozóra volt szükség - adja hírül a rasszista magyarok bűnbánatára apelláló Néphazugság.

Nagycsécsről közölt egy bizonyára rendkívül objektív tudósítást augusztus elején egy német hírportál, közvetlenül az ún. romagyilkosságok ítélethirdetése előtt. Keno Verseck cikkében a támadássorozat leírása és az elsőfokú tárgyalás "tétjének" ismertetése mellett bemutatta a "neonáci banda" első halálos áldozatának hozzátartozóit. Nagy Tibor elmesélte, hogyan vesztette el 40 éves feleségét, gyerekeinek anyját a kettős gyilkosságban.

A Spiegel Online tudósítója azt is részletesen leírta, milyen szegény körülmények között lakik a család. Áramra nem telik, ha hideg van, akkor az egyetlen kályhás szobában alszik mindenki. A férfinek mégis az a legnagyobb fájdalma, hogy nem tud rendes síremléket emelni feleségének, és esélye sincs rá, hogy ez valaha is megváltozzon.

Ahogy az a napokban kiderült, a cikk olvasása után jelentkezett egy titokzatos olvasó a Spiegel hamburgi szerkesztőségénél. "Szeretném Nagy úr számára kifizetni felesége síremlékét" – írta az anonimitásához ragaszkodó állítólagos segítő. A német szerkesztőség vállalta, hogy segít a közvetítésben, és ahogy kedden honlapján tájékoztatott a Spiegel, már áll Nagy Tiborné sírköve a nagycsécsi temetőben.

A nagyvonalú támogatóról mindössze annyit tudni, hogy Frankfurt környékén él. A síremlék avatására sem utazott el. Nagy Tibor mégis reméli, egyszer személyesen is köszönetet mondhat neki. Keno Verseck újságíró keddi beszámolója szerint a veszteség és a támadás során szerzett sérülésekbe korán megöregedett 46 éves férfi nagyon szépnek tartja a faragott gránitot. A sírban hagyott egy helyet maga számára, ahogy fogalmazott a Spiegel Online beszámolója szerint: "egyszer újra a felségem mellett leszek, és akkor örökre" - zárul a könnyfakasztó beszámoló.

Arról nem szól a beszámoló, hogy a cigányok által napi rendszerességgel legyilkolt magyarok hozzátartozói is számíthatnek-e ilyesfajta titokzatos jótékonykodók adományaira. Igaz, az jóval nagyobb költségvetést igényelne, mint az állítólagos német felajánló egzisztenciája.

(Nol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése