2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Az idősek világnapja kiváló kampányürügy volt a Fidesznek

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
Az idősek világnapja kiváló kampányürügy volt a Fidesznek
Oct 1st 2013, 09:56

A Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett vállalásait, a folytatódó rezsicsökkentéssel pedig tovább mérsékli kiadásaikat - mondta Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője kedden az idősek világnapja alkalmából.

A szóvivő sajtótájékoztatóján azt mondta: a rezsicsökkentés a nyugdíjasoknak a legnagyobb segítség. Hozzátette: a Fidesz szerint erkölcsi kötelesség gondoskodni az idősekről, javítani életkörülményeiket, míg a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány elmulasztotta ezt, a "rossz bankárokat" szolgálták, az idős emberektől viszont elvettek egy havi nyugdíjat, tizenötször emelték a rezsit, vízit- és kórházi napidíjat vezettek be.

Ezzel szemben - folytatta - a Fidesz megtartotta a nyugdíjasoknak tett ígéreteit, és akár konfliktusokat is vállalt, jogszabályokat írt át és "összeveszett a fél világgal" a rezsicsökkentés érdekében. A Fidesz filozófiája, hogy emelni kell a nyugdíjak vásárlóerejét - jelezte, kiemelve, hogy az infláció az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony.

Hoppál Péter arról is beszélt, hogy a Fidesz-kormány megszüntette a korábbi nyugdíjrendszer igazságtalanságait. Megvonták a korkedvezményt azoktól az "életerős, negyvenegynéhány éves fiatalemberektől", korábbi rendvédelmi dolgozóktól, akik tudnak dolgozni, de lehetővé tették, hogy a nők 40 évnyi munka után nyugdíjba mehessenek. Ezzel a lehetőséggel eddig 108 ezren éltek - közölte.

A Fidesz megszüntette azt az igazságtalanságot is, hogy a kommunista rendszer működtetői kiemelt nyugdíjat kaptak, az áldozatok pedig alamizsnát - füllentette Hoppál, majd tovább tetézte hazugságait: "Helyreállt a rend: a bűnösöktől elvettünk (...), az áldozatoknak 50 százalékkal megemeltük a nyugdíját". A nyugdíjasok érdekében hozott intézkedések között említette, hogy a büntető törvénykönyv szigorúbban szankcionálja az idősek ellen elkövetett bűncselekményeket (lásd: napi szintű öregezés - a szerk.), és azt, hogy hamarosan országszerte egészségfejlesztő irodák nyílnak nyugdíjasoknak.

Azzal is ámította a nyugdíjasokat, hogy értük van a szociálistűzfa-program, melyre az eddigi összeg dupláját, kétmilliárd forintot szánnak.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése