2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Netanjahu az ENSZ közgyűlésén is Irán ellen uszított; izraeli támadással fenyegette a perzsákat

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Netanjahu az ENSZ közgyűlésén is Irán ellen uszított; izraeli támadással fenyegette a perzsákat
Oct 2nd 2013, 06:04

Izrael nem hagyja, hogy Irán atombombára tegyen szert, és ha kell, kész akár egyedül is megakadályozni ezt - mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az ENSZ Közgyűlése előtt kedden New Yorkban.

Szeretnék hinni Haszan Róháni iráni elnöknek, de nem tudok" - mondta az általános vita utolsó felszólalójaként Netanjahu. Míg az előző államfő, Mahmúd Ahmadinezsád nem leplezte valódi természetét, addig Róháni egy báránybőrbe bújt farkas", és "a rezsim hű szolgája" - figyelmeztetett.

Az izraeli kormányfő úgy véli: Róháni valódi célja, hogy véget vessen az iszlám köztársaságot sújtó nemzetközi szankcióknak, miközben változatlanul folytatja országa atomprogramját. Netanjahu kiemelte, hogy a "mézesmázos szavak" helyett az iszlám köztársaság tetteire kell összpontosítani.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy "a kemény büntető intézkedésekkel párosuló hiteles katonai fenyegetés jelenti az egyetlen békés lehetőséget Irán feltartóztatására". Netanjahu szerint "egy nukleáris Irán felérne ötven Észak-Koreával".

"Nem szabad feloldani a szankciókat azelőtt, hogy Irán teljesen felhagyna az atomfegyverek kifejlesztésére irányuló programjával" - mondta az izraeli kormányfő, aki nem támogatja a nemzetközi büntető intézkedések felfüggesztését "esetleges felszínes engedményekért cserébe".

Az ülés befejeztével Hodadad Szejfi iráni diplomata szélsőségesen provokatívnak és ellenségesnek nevezte Netanjahu beszédét. Az iráni ENSZ-misszió tanácsadója hangsúlyozta, hogy országa atomprogramja eddig és ezután is kizárólag békés célokat szolgál.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése