2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Bátorítás a bűnözőknek: jelentősen enyhítették a berzéki Nagy Józsefet agyonverő visszaeső cigány büntetését

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
2012 Intl Green Construction Code

Sign up for the most comprehensive introductory course available on the web for the 2012 International Green Construction Code (IgCC). Just $29.
From our sponsors
Bátorítás a bűnözőknek: jelentősen enyhítették a berzéki Nagy Józsefet agyonverő visszaeső cigány büntetését
Oct 2nd 2013, 05:33

A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét, és 20 év fegyházbüntetésről 18 év börtönbüntetésre enyhítette annak a cigánynak a büntetését, aki társaival együtt agyonvert egy embert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Berzék egyik sörözőjében. A táblabíróság a másik három vádlott esetében helybenhagyta a korábban kiszabott 15, illetve 12-12 év börtönbüntetést.

Zoom
Nagy József özvegye a sírnál

Az elsőrendű retek (38 éves) korábban már volt büntetve életveszélyt okozó testi sértés miatt, harmadrendű társa (21 éves) még fiatalkorúként ült javító intézetben garázdaság, kifosztás, súlyos testi sértés miatt.

Az ítélőtábla álláspontja szerint azonban, "ügyelve a belső arányosságra", "nem indokolt a cselekményért kiszabható büntetés felső határát alkalmazni". A bíróság nem talált olyan körülményt, amely szigorúbb végrehajtási fokozat alkalmazását indokolná. A vádlottak azonos szándékkal követték el a bűncselekményt, ezért egységesen kell kezelni a cselekményüket - indokolta a megváltoztatott ítéletet Balla Lajos tanácsvezető bíró.

A cigánybűnözők, akik rokonok, 2012 áprilisában Berzék településen az egyik helyi sörözőben kötekedtek, majd karókkal és vasrudakkal agyonverték az ott iszogató egyik helyi lakost, és súlyosan bántalmazták a védelmére kelő pultos nőt.

Zoom
Egy sört akart meginni vacsora előtt

Az ítélet jogerős és végrehajtható - közölte Fórizs Ildikó.

(MTI korrigálva és bővítve)

Korábbi híreink:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése