2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Az Amazon alapítójának tulajdonába került a The Washington Post

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Az Amazon alapítójának tulajdonába került a The Washington Post
Oct 2nd 2013, 05:02

Az Amazon.com internetes csomagküldő-hálózat alapítójának és vezérigazgatójának, Jeff Bezosnak a tulajdonába került a The Washington Post című amerikai napilap. Ezt a lapot kiadó Washington Post Company jelentette be helyi idő szerint kedden.

Bezos már nyár végén jelezte, hogy úgy döntött, megveszi a 136 éve megjelenő, befolyásos washingtoni újságot és annak csatolt kiadványait.

A lap - amely csak az elmúlt negyedévben 49 millió dolláros veszteséggel zárt - most 250 millió dollárért Bezos befektetési cégéhez, a Nash Holdinghoz került.

Az Amazon.com vezetője nemrégiben úgy nyilatkozott a CNN hírtelevíziónak, hogy optimista a The Washington Post jövőjét illetően. Azt is elmondta, hogy egyebek között a sikertörténetnek bizonyuló Amazon "filozófiáját" szeretné bevezetni az újság esetében is.

Megerősítette egyúttal, hogy magánbefektetésről van szó, a seattle-i központú Amazon nem vesz részt a vételben.

A The Washington Post fölött 1933 óta a Meyer-Graham család gyakorolta az ellenőrzést. Az újság az 1970-es években vált nemzetközileg ismertté, amikor Bob Woodward és Carl Bernstein cikkeivel leleplezte a Watergate-ügyet, amely végül Richard Nixon elnök visszavonulásához vezetett. Tényfeltáró tevékenységéért a lap 47 Pulitzer-díjat kapott története során.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése