2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Dől a pénz Simicskáékhoz: négymilliárdos munkát nyert a Közgép a BKK-nál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Dől a pénz Simicskáékhoz: négymilliárdos munkát nyert a Közgép a BKK-nál
Oct 2nd 2013, 04:45

A Közgép Zrt. vezette konzorcium nyerte meg a BKK Zrt. Kerepesi úti, MÁV vágányok feletti közúti híd felújítására kiírt tenderét, nettó 4 milliárd forintért. A Közgép a NIF Zrt. egyik útfelújításra kiírt közbeszerzésén is sikeresen szerepelt.

A vállalkozási szerződés eredetileg becsült összegénél félmilliárd forinttal drágább, nettó 3,998 milliárd forintos árajánlattal a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. vezette KC-2013 Konzorcium nyerte meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. hídfelújításra kiírt közbeszerzését. A fővárosi társaság a VIII. kerület, Kerepesi úti, MÁV vágányok feletti közúti híd - amelyet Százlábú hídként is emlegetnek - felújítására még márciusban írt ki közbeszerzést. Az eljáráson három ajánlat érkezett: a nyertes Közgép Zrt. és Colas Hungária Zrt. alkotta konzorcium mellett a szintén közösen pályázó A-Híd Építő Zrt. és Strabag-MML Kft., valamint a lábatlani Dömper Kft., a cseh bejegyzésű Subterra a.s. és a győri székhelyű Doprastav RBR Kft. alkotta konzorcium - derül ki az uniós Közbeszerzési Értesítőből (Tenders Electronic Daily). A beszerzés eredményéről szeptember 10-én döntött a BKK, a szerződés előzetesen becsült értéke nettó 3,495 milliárd forint volt.

A Keleti pályaudvar bejárati vágányai felett, a Kerepesi út forgalmát átvezető felüljáró felújítását a Fővárosi Önkormányzat saját költségvetéséből fedezi - közölte korábban, a közbeszerzés kiírásakor a BKK. A korábbi tervek szerint a hídépítés két ütemben valósulna meg, az első ütemben az északi (Keleti pályaudvar felé tartó forgalom által használt) híd, míg a második ütemben a déli (a Hungária körút felé haladó forgalmat kiszolgáló) szerkezet épül újjá. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Az északi szerkezet három sávos lesz, a délin pedig kétirányú kerékpárutat terveznek.

Mára mindkét, egyenként 40 tonnás teherbírású hídszerkezet elavult, állapota nagyon leromlott. Az elbontandó híd elődje a Keleti pályaudvarra bevezető vágányok felett több ütemben 1925-ben épült. A híd a Százlábú becenevet a vasutasoktól kapta, ugyanis az északi pályaszerkezet nem néhány masszív pilléren nyugszik, hanem számos karcsú oszlop tartja azt - írta honlapján a BKK.

A NIF Zrt.-nél is a Közgép futott be

A Simicska Lajos üzletember érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt. nyerte meg a 88-as főút egy 6,3 kilométeres (a Sárvár elkerülő szakasz végszelvényétől a főút Vát elkerülő szakaszán épülő új csomópontjáig terjedő) szakaszának 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolaterősítésére kiírt közbeszerzést is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a munka értékét előzetesen nettó 1,6 milliárd forintra becsülte, a Közgép 1,417 milliárdért vállalta. A fejlesztést uniós forrásból finanszírozzák. A közbeszerzésen a Colas Út Építőipari Zrt. is érvényes ajánlatot nyújtott be, az eredményről a NIF augusztus 9-án döntött.

(Napi nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése