2013. október 1., kedd

Kuruc.info: A közúti szabálysértési bírságok beszedéséért felelős hivatal vezetője saját hivatalával fizettette ki közúti szabálysértési bírságait

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A közúti szabálysértési bírságok beszedéséért felelős hivatal vezetője saját hivatalával fizettette ki közúti szabálysértési bírságait
Oct 1st 2013, 10:22

Hivatalával fizettette ki Franciaországban a közúti szabálysértési bírságok beszedéséért felelős nemzeti hivatal (Antai) vezetője az ellene kiszabott bírságokat - állította kedden a Médiapart tényfeltáró internetes újság. A belügyminisztériumban azonnal belső vizsgálatot rendeltek el.

Jean-Jacques Debacq két és fél éve irányítja azt a nemzeti ügynökséget, ahol központilag szedik be a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott bírságokat, a radarokkal rögzített gyorshajtástól a tilosban parkolásig. A hivatal vezetője prefektusi státuszban van, s közvetlenül a belügyminisztérium irányítása alá tartozik.

A Médiapart azt állítja, bizonyítékkal rendelkezik arról, hogy Debacqot hivatali gépkocsijával, egy Peugeot 508-sal legalább tucatszor megbüntették az elmúlt két évben. A bírságokat, összesen 700 eurót (207 ezer forintot) viszont a munkahelye, azaz az államkincstár fizette be a hivatalnak.

Az újság úgy tudja, hogy az ominózus szabálysértések este és hétvégén, a hivatalvezető munkaidején kívül történtek, például amikor Normandiában járt víkendezni. Ekkor ugyanis nem a gépkocsivezető, hanem maga a prefektus vezette a hivatali járművet. A szabálysértésről szóló dokumentumokban az szerepel, hogy "a gépkocsi vezetője beazonosíthatatlan". A csalás célja az volt, hogy a prefektus ne kapjon büntetőpontokat a jogosítványába a szabályok áthágása miatt.

A belügyminisztérium azonnal komolyan vette a lap értesülését és belső vizsgálatot rendel el. "Az cikkben említett tények nagyon súlyosak. Amennyiben igazságtartalmuk bebizonyosodik, a miniszter meghozza a szükséges intézkedést" - közölte a belügyi szóvivő.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése