2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Megkezdődött az Arany Hajnal képviselőinek bírósági meghallgatása

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Megkezdődött az Arany Hajnal képviselőinek bírósági meghallgatása
Oct 2nd 2013, 06:12

Megkezdődött az Arany Hajnal négy - bűnszövetkezetben való részvétellel vádolt - parlamenti képviselőjének előzetes bírósági meghallgatása kedden Athénban.

Az első meghallgatáson a politikusok ártatlannak vallották magukat, egyikük tündérmesének nevezte a vádakat.

A hatóságok rendkívül szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, a vádlottakat a rendőrség terrorizmusellenes különleges egységének tagjai kísérték be a tárgyalóterembe. A bíróság épülete előtt a párt néhány tucatnyi szimpatizánsa tüntetett a képviselők mellett.

Szintén kedden a párt három alacsonyabb rangú tagja egy másik athéni bíróság előtt jelent meg ugyanezen ügyben.

Nikosz Mihaloliakoszt, az Arany Hajnal vezetőjét és négy parlamenti képviselőjét, valamint a párt további 15 tagját szombaton vették őrizetbe a hatóságok. Mihaloliakosz meghallgatása várhatóan szintén elkezdődik a héten, a pártvezető kedden nem volt jelen a bíróságon.

A párt ellen azután indult nyomozás, hogy a szervezet egy híve meggyilkolta Pavlosz Füszasz kommunista rappert. A hatóságok azzal kapcsolatban vizsgálódtak, hogy az Arany Hajnalnak szervezeti szinten is köze volt-e Füszasz meggyilkolásához.

Igazságügyi források szerint elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy az Arany Hajnal "bűnszervezetnek" legyen minősíthető. Egyes források szerint a párt bevándorlók és baloldali aktivisták elleni támadásokra képezte ki tagjait.

Az őrizetbe vett politikusokat bűnszövetkezetben való részvétellel és annak vezetésével, valamint illegális fegyvertartással vádolják. Az Arany Hajnal viszont tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz, és politikai lejárató kampányt gyanít az ügy mögött. A gyilkosság azonban viharos reakciókat váltott ki a társadalom legkülönbözőbb csoportjaiban, több görög városban összecsaptak a rendőrök és a tüntetők..

(MTI korrigálva)

Korábban írtuk:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése