2013. október 1., kedd

Kuruc.info: Azt tudjuk, hogy a Parlamentben nincs cigánybűnözés, de a jelzőlámpa-akkumulátorokat mégis ellopják valakik az utakról

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
You Can Make a Difference

By planting ten trees and ensuring that all our clothing is produced responsibly we allow each and every customer to make a difference. Join us today!
From our sponsors
Azt tudjuk, hogy a Parlamentben nincs cigánybűnözés, de a jelzőlámpa-akkumulátorokat mégis ellopják valakik az utakról
Oct 1st 2013, 18:28

Több mint húsz jelzőlámpa-akkumulátort loptak el Pest megyében az utóbbi egy hónapban, összesen 2,5 millió forint értékben.

A károkozás mellett az elkövetők a közlekedők testi épségét is veszélyeztetik – mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

A megyében több helyen is építenek csatornát, a munka biztosítása jelzőlámpák nélkül gyakorlatilag megoldhatatlan. A lámpák általában félpályás útzár mellett nyitott munkaárkokat védenek, és elsősorban a munkaidőn túli, illetve az éjszakai forgalom biztosítását szolgálják. A jelzőberendezéseket akkumulátorral működteti a forgalomtechnikai feladatokat ellátó közútkezelő.

A lopások döntő többsége Tóalmás, Mende, Szentmártonkáta, Nagykáta, Sülysáp, Úri, Tápióság, Pécel, Isaszeg, Bénye és Szentlőrinckáta térségében történt.

A társaság tapasztalata szerint bárhol helyeznek el a szakemberek ideiglenes jelzőlámpát a megyében, szinte biztosan ellopnak belőlük néhány akkumulátort – mondta Pécsi Norbert Sándor.

Kitért arra, hogy a további lopások megelőzéséért az új akkumulátorokba nyomkövető rendszert építenek be, illetve az egységek külső borítására beégetik a tulajdonos Magyar Közút nevét.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése