2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Vidnyánszky nem Alföldi rendezését ítéli el, hanem azokat, akiknél elszakadt a cérna miatta

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers!

Expanding your team? We have devs that cost $0110110001/hour. We invoice in binary. Try Toptal risk-free today!
From our sponsors
Vidnyánszky nem Alföldi rendezését ítéli el, hanem azokat, akiknél elszakadt a cérna miatta
Sep 5th 2013, 07:03

A Magyar Narancs kérésére a Vidnyánszky által vezetett Magyar Teátrumi Társaság és a Magyar Színházi Társaság is reagált az Alföldi Róbert elleni szentendrei támadásra.

A Magyar Narancs kérésére a Vidnyánszky Attila által vezetett Magyar Teátrumi Társaság az esettel kapcsolatban közölte: "a Magyar Teátrumi Társaság mindennemű erőszakot elítél, akár ittas gazemberek követik el, akar józanok, akár Alföldi Róbert ellen, akár mások ellen. Bízunk benne, hogy a rendőrség, majd pedig a bíróság gyorsan és határozottan jár el ebben az ügyben".

A Csizmadia Tibor vezette Magyar Színházi Társaság ugyanakkor megragadta az alkalmat, hogy véleményt mondjon az István, a király által generált indulatokról is. "A Magyar Színházi Társaság elnöksége mélységesen elítél minden olyan megnyilvánulást, amely a művészet és az alkotók szabadságát korlátozza. Nem terveztünk megszólalni az István, a király szegedi előadása kapcsán kialakult hisztériában, mert meglehetős ellenszenvvel követjük nyomon" - írják.

"Meggyőződésünk, hogy egy előadás megítélése elsősorban esztétikai kérdés, tehát politikai síkra terelni balgaság, és mélyen jellemző tűrhetetlen hangnemű közéletünkre. Egy előadást kiszakítani természetes közegéből, nevezetesen a színpad és a közönség viszonyából, megfosztani a szakmai kritika lehetőségétől, értelmezését felhasználni politikai nézetek fitogtatására, és elsősorban az alkotók elleni indulatok szítására – rendkívüli felelőtlenség. Minden írástudónak, bármely oldalon is áll, sürgősen el kellene gondolkodni ezen" - teszik hozzá.

"Jó volna, ha egy alkotót nem lehetne kiszolgáltatni a tájékozatlanoknak és tudatlanoknak. Jó volna, ha az utcákon tomboló honfitársaink betartanák a civilizált együttélés legelemibb szabályait. Jó volna, ha a politikai erők minden erejükkel megpróbálnák megakadályozni a szélsőséges megnyilvánulásokat, és megvédeni azokat az állampolgárokat is, akik nem minden kritika nélküli hívei. Jó volna, ha egy bűncselekmény megítélése nem szakmai vagy civil szervezetek, hanem a rendőrség hatáskörébe tartozna" - folytatják.

"A Magyar Színházi Társaság együtt érez Alföldi Róberttel, és egyértelműen elítél bármely alkotó ellen irányuló mindennemű támadást és kiáll a művész és a művészet szabadsága, szuverenitása mellett" - zárul közleményük.

(HVG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése