2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Véletlenül pont Orbán Ráhel esküvője előtt újították fel a helyszínre vezető utat - persze közpénzből

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Véletlenül pont Orbán Ráhel esküvője előtt újították fel a helyszínre vezető utat - persze közpénzből
Sep 5th 2013, 12:26

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a "társadalmi eseménynek" köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.

Zoom

Pár nappal Orbán Viktor legidősebb lányának, Ráhelnek az esküvője előtt útfelújításokat és kátyúzásokat végeztek el a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg hozzátartozó Tükröspusztán, ahol a vőlegény, Tiborcz István családjának a "tanyája" található.

Orbán Ráhel szeptember 7-én mondja ki a boldogító igent párjának, Tiborcz Istvánnak. A sajtóhírek szerint az esküvőt Budapesten, a Margit körúti Ferences templomban tartják, ezt követően a mulatság a Fejér megyei Csabdi-Tükröspusztán folytatódik. Másfél héttel ezelőtt a "tanyára" vezető út kifejezetten rossz állapotú volt, tele kátyúkkal. Azt már akkor lehetett tudni, hogy a miniszterelnök szerint a fiatalok esküvője társadalmi esemény, rengeteg vendéget várnak a "tanyára".

A helyieket meglepetésként érte a néhány napja felbukkant útjavító csapat, a közútkezelő embereinek munkába állására is maguk az ott lakók hívták fel a sajtó figyelmét. Mint egy újságírónak a helyszínen elmondták, a munkások néhány napja vonultak fel Csabdi és Tükröspuszta útjaira, amelyekkel egyébként több évtizedig senki nem foglalkozott. Most viszont beindult a söprögetés, majd az aszfaltozás, amelyhez a darálót – a lakosok elmondása alapján – az önkormányzat kisbusza vontatta ki a javítandó útszakaszra.

A helyiek szerint egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondják, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék. "Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának-foldozásának?" – kérdezte egy helybeli. Ráadásul úgy tudni, nemcsak a Fejér-, de a Zala megyei közútkezelő gépei is a helyszínen dolgoznak.

A Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatója, Molnár István nem tagadta, hogy a héten Csabdin és Tükröspusztán dolgoztak, de azt kérte, hogy a felújításról a központból, a cég kommunikációs igazgatójától, Horváth Józseftől kérjenek részletes tájékoztatást. A Magyar közút Zrt. részéről végül azt közölték, hogy a jelzett útszakasz nem az országos közúthálózat része, így az nincs a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében.

Zoom

"Mivel helyi lakosok használják a mintegy 650 méteres szakaszt, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye – a szerk.) a ténylegesen érintett csabdi önkormányzatnak való átadásáról döntött. Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben" – írták a tájékoztatásban.

(HVG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése