2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Fehérvár: 15 éve folyik az ígérgetés és a cigány pusztítás - a "megoldás": egy százmilliós "program"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Fehérvár: 15 éve folyik az ígérgetés és a cigány pusztítás - a "megoldás": egy százmilliós "program"
Sep 5th 2013, 10:48

"Hol vannak a mi cigányaink?" - A kérdés tegnap a székesfehérvári Széchenyi út 76. előtt hangzott el, ahol a környék lakóinak, vállalkozóinak panaszát hallgatta meg a sajtó és a rendőrség több képviselője.

Zoom

Másfél éve, 2012. április 13-án is hasonló, mondhatni ugyanilyen problémákról cikkezett a helyi sajtó, ugyancsak lakossági panasz kapcsán. Ez van ma is: mindennaposak a besurranások, lopások, nem csak éjjel, de fényes nappal is eltűnik szinte minden, ami mozdítható autóból, udvarról, garázsból...

Zoom

A Széchenyi utca 76 A és B épületben összesen 25 önkormányzati lakás van, öt üres (elvileg), a húsz lakást ötvenketten lakják (ezek a polgármesteri hivatal múlt heti adatai), mondta el Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője, aki régóta ismeri a helyzetet. Bár a lopások esetében mindig ismeretlen tettesek ellen tesznek feljelentést a károsultak, mindenki tudja, hogy a bűnesetek zömét az önkormányzati lakásokban lakó "romák" követik el.

Zoom

- Miért nincs itt a helyi képviselő vagy a polgármester? - kérdezte a tegnap 11 órakor kezdődött találkozón Rotter Csaba, az Udvarcsarnok 2007. Kft. ügyvezetője. Neki is, de másnak is lett volna kérdése a be nem tartott ígéretekkel kapcsolatban. Leveleket mutogattak, közelmúltbeli kijelentésekre hivatkoztak a jelenlévők, amik tanúsága szerint 15 éve csak ígérgetés folyik, de nem történik semmi.

Zoom

- Azt fontolgatjuk, hogy összeírjuk a keletkezett károkat, és polgári pert indítunk az önkormányzat ellen - mondta Rotter Csaba.

- A per nem jó gondolat - tette hozzá a később megszólaltatott Egerszegi Zoltán, a HTM AG szerszámgyártó üzemének vezérigazgatója, aki szerint ha a megoldásban érdekeltek összevesznek, azzal csak a nevető harmadiknak kedveznek.

- Meg kell ezt a gócot szüntetni, nem lehet mit kezdeni ezekkel a cigányokkal. Vadházasságban élnek, feltörik a lakásokat, drogoznak - mondta Jónás Károly (Matyó), aki a fehérvári "romák" vajdájaként mutatkozott be.

Elmondta, hogy amíg volt megállapodása a Széphő Zrt.-vel a környék felügyeletére, addig nagyobb volt a fegyelem, de amióta ezt felmondta az önkormányzat, nem hallgatnak rá a "romák".

Zoom

Giacomello Maurizio, a szomszédos cipőfelsőrész-készítő kisüzem tulajdonosa is költözik a környékről, mert nem érzi magát biztonságban.

- A cég marad, bár az asszonyok is félnek, de én megyek innen - mondja tört magyarsággal a férfi.

- Meg tudnám mutatni, hogy kik lopkodnak, de nem merem, rettegésben élünk - mondja az egyik környékbeli asszony. - Amit ellopnak, hozzák nekünk eladni, nagyon erőszakosak - teszi hozzá egy másik.

- Ha feljelentés érkezik, a kollégák azonnal kijönnek - tájékoztatta a jelenlévőket Németh-Kész Mónika, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, szavait megerősíti Pál Norbert főtörzszászlós, közrendvédelmi osztályvezető és Sebők Gergely zászlós, a körzeti megbízotti alosztály vezető-helyettese.

Zoom

- Valami félreértés történhetett - mondta Mészáros Attila, amikor a sajtó megkérdezte, miért nem jött ki a helyszínre. - Rövidesen bejelentünk egy százmilliót meghaladó programot a helyzet megoldására - tette hozzá. Biztosan komoly eredménye lesz annak is - tesszük hozzá mi...

Az alábbi helyszíni videóból kiderül, hogy szegény romák el vannak nyomva:

(Feol nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése