2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: 3400 román rendőr fog "vigyázni" a magyar szurkolókra

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Matchmaker for $499/month

Sit back. Let us find you love. Featured on NYTimes and The Today Show.
From our sponsors
3400 román rendőr fog "vigyázni" a magyar szurkolókra
Sep 5th 2013, 12:50

További rendőri erőket mozgósítottak Romániában a pénteki román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre érkező szurkolók mozgásának biztosítására - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség a román rendőrség közleményére hivatkozva.

Elmondták: összesen 3400 rendőr fog vigyázni a szurkolókra: az országban 2300 rendőr segíti a szurkolók Bukarestbe jutását, a fővárosban pedig másik 1100 kollégájuk dolgozik a repülőtér, az Északi pályaudvar, és a stadion környékén, illetve a főbb közlekedési útvonalakon.

A közrend biztosítása és "csendháborítás megelőzése" érdekében rendőrök kísérik figyelemmel a magyar határról a főváros felé közlekedő vonatokat, de a Székelyföldről - Maros, Hargita és Kovászna megyéből - Bukarestbe tartó szerelvényeket is. Összesen 2800 magyar szurkolót várnak a csaknem 56 ezer néző befogadására képes bukaresti arénába. A vendégdrukkerek csaknem fele különvonattal érkezik Budapestről.

A rendőrök a közutakon is készenlétben állnak, hogy biztosítsák a zavartalan haladást a sportesemény előtt és után - olvasható a közleményben. Korábban a hatóságok azt közölték, hogy Bukarestben 800 rendőr, ezer csendőr és ezer civil rendfenntartó gondoskodik a szurkolók biztonságáról.

Romániában a rendőrség a közigazgatáshoz tartozó civil intézmény, a belügyminisztérium kötelékében működő csendőrség pedig katonai jellegű rendfenntartó szervezet. Mindkét intézmény szerepet vállal a pénteki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztonsági intézkedésekben.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése