2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Húsz éven át fizetett Berlusconi a Cosa Nostrának

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Ridiculous Developers

We destroy mediocrity. Whether you need a quick fix or a contract-to-hire, we have developers in the US & Europe ready for you. Hire an elite engineer with TopTal.
From our sponsors
Húsz éven át fizetett Berlusconi a Cosa Nostrának
Sep 5th 2013, 19:35

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő és a szicíliai szervezett bűnözés közötti szálakat leplezett le a palermói bíróság csütörtökön, amikor megindokolta, hogy miért ítélte hét év börtönre Marcello Dell'Utri volt szenátort, Berlusconi jobb kezét.

A 71 éves Dell'Utrit, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) egykori szenátorát márciusban hét év börtönre ítélték a maffiával való szövetkezésért. A másodfokú, nem jogerős ítélet indoklását most hozták nyilvánosságra. Dell'Utri volt a közvetítő a Cosa Nostra és Berlusconi között - olvasható a másodfokú bíróság majdnem ötszáz oldalas indoklásában.

A bíróság szerint a palermói születésű Dell'Utri központi szerepet játszott a szicíliai bűnszervezet és a vállalkozó Berlusconi közötti megállapodásban. 1974 májusában a Cosa Nostra paktumot kötött Berlusconival egy milánói találkozón, amelyen többek között a maffiavezér Gaetano Cina és Stefano Bontade, valamint Berlusconi és Dell'Utri vett részt. A megegyezés értelmében pénzért cserébe a Cosa Nostra védelmet nyújtott Berlusconinak és családjának. Berlusconi állítólag akkor azonnal százmillió lírát fizetett. A bíróság szerint Berlusconi majdnem húsz éven át "tetemes összeget" fizetett a Cosa Nostrának.

Ezt megelőzően Silvio Berlusconi gyermekei elrablásától tartva Spanyolországban és Svájcban keresett menedéket családjával. A maffia-paktum után Olaszországban maradt. A védelmet a maffia embere, a többszörös gyilkos Vittorio Mangano biztosította, aki a hetvenes évektől Berlusconi arcore-i villáiban dolgozott lovászként. A paktum 1992-ben szűnt meg, amikor az olasz állam harcot indított a szicíliai bűnszervezet ellen, és sorozatos letartóztatásokkal meggyengítette. 1994-ben pedig Berlusconi belépett a politikába.

A bírósági indoklás szerint Dell'Utri közel két évtizeden át közvetített a maffia és Berlusconi között, és "soha nem kereste a Cosa Nostrától való elszakadást". Az indoklás szerint Dell'Utri Berlusconi pénzével növelte a maffia kasszáit és hatalmát.

Dell'Utri huszonévesen ismerkedett meg Silvio Berlusconival, akinek azóta is egyik legjobb barátja és munkatársa. 1994-ben Berlusconival együtt alapította meg a Forza Italia (Hajrá Olaszország) pártot. Később az utódpárt szenátora volt. Az idei választásokon nem indult.

A maffiával való szövetkezésért az ügyészség 1994-ben indította az első vizsgálatot Dell'Utrival szemben. 2004-ben első fokon 9 évre ítélték. A másodfokú pert kétszer ismételték meg, idén márciusban zárult le.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése