2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Ezért kell szeretni a multit: elviheti Kecskemétről a gyártás egy részét a Mercedes

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Matchmaker for $499/month

Sit back. Let us find you love. Featured on NYTimes and The Today Show.
From our sponsors
Ezért kell szeretni a multit: elviheti Kecskemétről a gyártás egy részét a Mercedes
Sep 5th 2013, 07:38

Öt év múlva, 2018-tól Magyarországról Mexikóba vihetik a Mercedes CLA modelljeinek gyártását − írta a Reuters meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva, annak kapcsán, hogy a Daimler és a Nissan közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén megnyíló üzemben.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Napi Gazdaságnak csak annyival kommentálta az állítást, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár döntő szerepet tölt be az új kompakt autók gyártásában. A telephely felépítésébe nyolcszázmillió eurót fektettek.

Az itt gyártott modellek (B és CLA osztályok) sikeres fogadtatásra találtak a vevők körében, a kecskeméti gyár kihasználtsága nagyon jó. Július végén gördült le a százezredik modell, éppen egy négyajtós Mercedes-Benz CLA kupé. A gyár megnyitásakor, 2012 márciusában a Daimler megerősítette, hogy Kecskeméten van potenciál a bővítésben, de döntést még nem hoztak, ahogy a Napi Gazdaság kérdésében felvetett témával kapcsolatosan sem.

Az erről szóló döntés csak jövőre fog megszületni − válaszolta a lapnak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Korábban még informálisan sem lehetett hallani arról, hogy a Mercedes elvinné a CLA gyártását Magyarországról, sőt ez az a modell, amit csak Kecskeméten gyártanak, szemben a B osztály modelljeivel, amelyek Németországban is készülnek.

(NG nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése