2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Felfüggesztett az ország első HIV-perében

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Try New Relic at no charge

Deploy New Relic and get your Nerd Life t-shirt. Monitor your Ruby, PHP, Python, Java and .NET web apps in less than 2 minutes.
From our sponsors
Felfüggesztett az ország első HIV-perében
Sep 6th 2013, 06:01

Nyolc év, két felmentő és két hatályon kívül helyező végzés után tegnap elítélték K. Zoltánt (35) Magyarország első HIV-perében.

A férfi 10 hónap letöltendő börtönt kapott két évre felfüggesztve, mert két nőt megfertőzött a betegséggel. A bíró kijelentette: K. Zoltán ezentúl akkor sem közösülhet egészséges nővel, ha előtte szól neki arról, hogy fertőzött. Óvszer használatával sem. Ha megszegi a tilalmat - és ez persze ki is derül -, azonnal börtönbe megy.

K. Zoltán ügyvédjén keresztül azt üzente: csalódott az ítélet miatt, és fellebbez.

– Ez a döntés túlmutat az ügyfelemen. Gyakorlatilag minden HIV-, AIDS- és akár hepatitisfertőzöttet is érint – magyarázta Lichy József ügyvéd.

K. Zoltán volt felesége, K. Judit, aki évekkel ezelőtt feljelentette szándékos fertőzés miatt férjét, így reagált:

– Nem érzek sem örömet, sem bánatot. Ha Zoli fellebbez, az idő ellene fog dolgozni. Szerintem több női partner jelentkezik majd, aki az ítélet után összeszedi a bátorságát – utalt K. Judit arra a két asszonyra, akik az eljárás alatt mondták el a hatóságnak, hogy velük is lefeküdt a férfi.

- Négy nő állítja, hogy gumi nélkül szeretkezett vele, ennek ellenére sokan megkérdőjelezték a szavunkat. Ezekkel az emberekkel szemben érzek most elégtételt - tette hozzá a volt feleség.

K. Zoltánt nyolc évvel ezelőtt perelte be volt felesége, K. Judit és korábbi szerelme, Gabriella azt állítva: a férfi szándékosan fertőzte meg őket az AIDS-et okozó HIV-vírussal. A nők szerint bosszúból adta át nekik a vírust a férfi, csak azért, mert korábban ő is elkapta a kórt, míg a férfi ezt folyamatosan tagadta. Az első magyar HIV-per évek óta zajlik, ugyanis eddig a bíróságok nem tudtak dűlőre jutni abban, hogy K. Zoltán szándékosan okozott-e maradandó egészségkárosodást a nőknek.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése