2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Újabb orosz lépés: gyermek nélkül maradhatnak, akiknek fontosabb a buzulás a családnál

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Client Tracking Software

Want more clients? Stride helps you track new leads, moving them from prospect to client. Sales can be painful, but the software you use shouldn't be. Try Stride!
From our sponsors
Újabb orosz lépés: gyermek nélkül maradhatnak, akiknek fontosabb a buzulás a családnál
Sep 6th 2013, 05:10

Az Egységes Oroszország egyik parlamenti képviselője olyan törvénymódosítási javaslatot készít elő, amely megfosztaná a homokosokat a szülői jogok gyakorlásától – írta csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap internetes változata.

Alekszej Zsuravljov szerint a családjogi törvényt kellene megváltoztatni úgy, hogy az a "nem hagyományos szexuális magatartást" gyakorló embereket sújtsa. "Ha az egyik szülő saját nemével lép szexuális kapcsolatra, az hatalmas kárt okoz a gyermek tudatában" – állítják a törvénymódosítási javaslat indoklásában.

A duma képviselője azt szeretné, ha a szabályozás azokra vonatkozna, akiknek a családja szétesett az egyik házastárs nem hagyományos szexuális kapcsolata miatt, vagy azokra a szülőkre, akik nem titkolják a saját nemük iránti szexuális vonzódásukat.

Az orosz törvényhozás alsóházában képviselőtársai a lap beszámolója szerint fenntartással fogadták Zsuravljov elképzelését. Olga Batalina, a család-és nőügyi bizottság alelnöke attól tart, hogy ez csak arra lesz indok, hogy a gyerekeket kiszakítsák a családból, holott a törvényhozók feladata az, hogy megteremtsék a gyermekek családban maradásának feltételeit.

Júliusban az orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely megtiltotta, hogy egynemű "párok" fogadhassanak örökbe orosz gyerekeket – emlékeztetett a Kommerszant.

A családjogi törvény további módosítása a társadalom teljes ellenőrzését célozza, és "az állam azon vágyát, hogy bebújjon a polgárok ágyába" – bírálta a javaslatot Vagyim Prohorov "jogvédő", aki szerint "az orosz társadalom homofób, idegenkedik a homoszexuálisoktól, és a rendszer, amelynek nagyon kevés kártya marad a kezében, ezt meglovagolja".

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése