2013. szeptember 5., csütörtök

Kuruc.info: Berlusconi kész bejelenteni a kormány megbuktatását

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Berlusconi kész bejelenteni a kormány megbuktatását
Sep 5th 2013, 18:55

Elkészült az a videofelvétel, mellyel a volt miniszterelnök, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) párt elnöke még azelőtt bejelentheti a nagykoalíciós olasz kormány végét, hogy megfosztanák mentelmi jogától - erősítették meg PdL-politikusok.

Berlusconi már rögzítette a videót - hangoztatta Daniela Santanché, a PdL vezetőségi tagja. A HuffingtonPost.it hírportál információi szerint a felvétel már a Berlusconi birtokolta kereskedelmi televízióadóknál van, amelyek egyszerre akarják sugározni, méghozzá vasárnap, egy nappal a PdL-elnök szenátori mandátumának visszavonásáról határozó parlamenti bizottság ülése előtt. Az sem kizárt azonban, hogy Berlusconi üzenete korábban vagy esetleg később, csak a bizottság ülése után kerül adásba. Berlusconi a következő 24 órában dönt arról, mikor adják le.

A videó - a HuffingtonPost.it szerint - "atombombaként" fog robbanni: Berlusconi a választóihoz intézett üzenetben ismét ártatlanságát hangoztatja, és támadja a szerinte őt üldöző ügyészséget és az Enrico Letta vezette kormányt is.

Kijelentéseivel a politikus könnyen kormányválságot idézhet elő. A Corriere della Sera konzervatív napilap értesülései szerint a felvételen Berlusconi lényegében kijelenti, hogy nem "lehet egy ágyban feküdni az ellenséggel". Vagyis a PdL nem maradhat koalícióban a Berlusconit mentelmi jogától megfosztó, baloldali Demokrata Párttal (PD).

Az áprilisban megalakult kormány bukására utalt Renato Schifani, a PdL szenátusi frakcióvezetője, hangsúlyozva, hogy a koalíciót a PD felelőtlen magatartása borítja fel.

"Egyre közelebbinek érzem a kormányválságot. A PD tagjai előre közölték, hogy Berlusconi mentelmi jogának visszavonására szavaznak. A szövetségesed nem szavaz ellened! Ha Berlusconit megfosztják mentelmi jogától, bukik a kormány!" - hangoztatta Schifani. Hozzátette, hogy a PdL kész ellenzékbe vonulni.

"Hétfő sorsdöntő nap lesz!" - hangoztatta Maurizio Lupi, a PdL által delegált közlekedési miniszter.

Anna Finochiaro, a PD egyik politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a PdL Berlusconi mentelmi jogával zsarolja a kormányt. Sajtóértesülések szerint ha a Berlusconi-tévék leadják a videót, Giorgio Napolitano államfő is beszédet intéz Olaszországhoz az összes televízió-csatornán.

Berlusconi 1994-es politikai színrelépése óta televízióin keresztül szól híveihez. Legutóbb augusztus 1-jén kilencperces felvétellel kommentálta a semmítőszék néhány órával korábbi határozatát, amelyben adócsalásért letöltendő börtönre ítélték.

Vállalkozói-politikai érdemeit hangoztatva Berlusconi méltatlannak nevezte az őt érő bánásmódot, és bejelentette, hogy újraindítja eredeti pártját, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) mozgalmat.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése