2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Újabb borzalmak derültek ki Észak-Koreáról - de Amerikát ez nem zavarja, mert nincs köze Izraelhez

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Újabb borzalmak derültek ki Észak-Koreáról - de Amerikát ez nem zavarja, mert nincs köze Izraelhez
Sep 18th 2013, 12:51

Egy anyát arra kényszerítettek, hogy fojtsa meg csecsemőjét, egy elítéltnek pedig rágcsálókat és gyíkokat kellett ennie a túlélése érdekében – többek között ezek szerepelnek abban az ENSZ-jelentésben, amely az észak-koreai emberijog-sértéseket vizsgálta.

Az ENSZ-szakértők az eseteket Szöulban és Tokióban rögzítették, a források észak-koreai disszidensek, a rezsim korábbi alkalmazottai, politikai büntetőtáborok túlélői, és észak-koreai ügynökök által elrabolt japánok és dél-koreaiak családtagjai voltak. A jelentés szerint a kínzásokat és bebörtönzéseket többségében olyan hétköznapi emberek élték át, akiknek a bűnük annyi volt csupán, hogy például külföldi szappanoperát néztek, vagy vallásosak voltak.

Az egyik interjúalany elmesélte, hogy végignézte, ahogy egy női elítéltnek a csecsemőjét egy vödör vízbe kellett fojtania, egy férfi pedig arról vallott, hogy éhen halt elítélteket kellett elégetnie, majd maradványaikat szétszórni a földeken.

Voltak, akik születésüktől be voltak börtönözve, köszönhetően annak a gyakorlatnak, hogy egy családtag nem megfelelő nézetei és kapcsolatai miatt nagycsaládokat deportáltak, így sokan gyerekkoruk egészét éhezéssel töltötték, és túlélésük érdekében rágcsálókat, gyíkokat és füvet ettek.

A jelentésben nyilatkoznak annak a japán kislánynak a szülei is, akit 13 évesen raboltak el észak-koreai ügynökök, hogy kémet képezzenek belőle. Az észak-koreai rezsim szerint a lány és hét társa halott.

Emberjogi csoportok szerint legalább 200 ezer embert tartanak fogva észak-koreai büntetőtáborokban.

A jelentés elkészítésében Észak-Korea nem működött közre, a tanúvallomásokat „az emberi söpredék rágalmazásainak" nevezte. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa CNN-nek nyilatkozó elnöke úgy vélte, hogy a jelentés alapján megalapozott, hogy a világ összefogjon az észak-koreai jogsértések ellen.

(Origó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése