2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Két órát volt Csányi a rendőrségen - de sajnos nem hazánkban, és nem gyanúsítottként

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Két órát volt Csányi a rendőrségen - de sajnos nem hazánkban, és nem gyanúsítottként
Sep 18th 2013, 17:24

Meghallgatta a horvát rendőrség Csányi Sándort a horvát kormány és a Mol Nyrt. közötti tárgyalások első fordulója után szerdán Zágrábban – számolt be szerdán délután a Jutarnji List című horvát napilap internetes oldalán.

Csányi Sándort, a magyar olajipari vállalat igazgatótanácsának alelnökét a lap értesülései szerint egy állítólagos piaci manipulációs ügyben hallgatták meg, a gyanú szerint a Mol 2010 végén és 2011 elején manipuláció segítségével vásárolta meg az INA részvényeinek 1,6 százalékát a cseh J&T Banktól. A Jutarnji List beszámolója szerint Csányi Sándor két órát volt a rendőrségen, távozóban nem nyilatkozott.

A rendőrség sem adott információt a meghallgatással kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépést irányító horvát ügyészség (USKOK) vizsgálatáról van szó. A lap emlékeztetett arra, hogy júniusban ugyanitt hallgatta ki a rendőrség Áldott Zoltánt, az INA igazgatósági elnökét, valamint a felügyelőbizottság magyar tagjait, Horváth Ferencet, Molnár Józsefet, Mosonyi Györgyöt és Világi Oszkárt. Bár a horvát hatóságok megkísérelték gyanúsítottként kihallgatni Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, a magyar Legfőbb Ügyészség elutasította a horvát kérést. Helyette Csányit hallgatta meg a horvát rendőrség.

Az OTP Bank a sajtóban megjelentekre reagálva közölte: Csányi Sándor a Mol igazgatóságának alelnökeként szerdán 90 perces megbeszélést folytatott a horvát rendőrség képviselőivel. A hetekkel előre rögzített egyeztetés a Mol 2011-es, INA-ban történt részvénytulajdon-szerzésének körülményeit járta körül. A horvát hatóság hangsúlyozottan nem tanúként és nem gyanúsítottként tárgyalt Csányi Sándorral. A helyi ügyészség tájékozódik a részvényszerzés körülményeiről, az ügyben eljárás nem indult – közölte a hitelintézet.

A vizsgálat tárgyát képező állítólagos piaci manipuláció és csalás bűncselekményének gyanúja miatt a Mol ellen 2011-ben a horvát pénzügyi felügyelet (Hanfa) akkori vezetője kezdeményezett eljárást. A Hanfa szerint a Mol "hamis és félrevezető" jelzéseket adott, hogy megszerezze az INA részvényeinek többségét.

Az INA olajipari konszernről szóló tárgyalások a zágrábi kormány és a Mol között szerdán kezdődtek Zágrábban. Az első fordulót követően kiadott közlemény szerint a tárgyalások a további megbeszélések menetéről és témáiról szóltak. A Mol és a horvát kormány közös álláspontját tükröző közleményben az áll, hogy összehangolták közös céljaikat az INA-ról, amelyek: "a befektetések növelése, az üzletvezetés hatékonysága és az INA nagyobb hozzájárulása a horvát gazdasághoz".

A horvát fél nevében Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter, valamint a horvát állami vagyonkezelő iroda vezetője, Mladen Pejnovic vett részt a tárgyaláson, a Molt az igazgatótanács alelnöke, Csányi Sándor és Áldott Zoltán, az INA igazgatósági elnöke képviselte.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése