2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Megint összeverekedtek a tótok koronázóvárosunk parlamentjében - ezúttal részegen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Megint összeverekedtek a tótok koronázóvárosunk parlamentjében - ezúttal részegen
Sep 18th 2013, 10:34

Kedd délután három órakor kezdetét vette a parlament rendkívüli ülése, amelyet az ellenzéki képviselők azt követően hívtak össze, hogy napvilágot látott: a Szlovák Gázművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról szóló kormányanyagot a J&T Investment Advisors számítógépén írták.

A rendkívüli ülés első szónoka Daniel Lipsic független képviselő, a parlamenten kívüli Új Többség (NOVA) párt elnöke volt. Lipsic elmondta, Fico kormányát a pénzügyi csoportok irányítják, amelyeknek eladták az országot. "Ez egy lakájkormány, amely a pénzügyi csoportokat szolgálja" – mondta, javasolva, hogy még addig állítsák meg ezt a folyamatot, amíg az adófizetők pénze nem végzi egy garázscég számláján.

Amikor Lipsic a kormánytagoknak szegezte a kérdést, ők kit képviselnek miniszterként, Sirokyt, Pentát, Vybohot, a miniszterek felháborodottan kiáltozni kezdtek, egyikük bohócnak nevezte Lipsicet.

Őt Robert Fico miniszterelnök követte, aki mintegy 45 percen keresztül szónokolt, elsősorban a Dzurinda-kormányt bírálva a gázművek privatizációja miatt. Szónoklata végén megkérte a smeres képviselőket és a kormánytagokat, a szavazásig hagyják el a termet. "Mi nem hagyjuk sértegetni magunkat" – tette hozzá. Az erkélyről figyelő közönség hangos kiáltozásba kezdett, ezért a házelnök megszakította az ülést, és szünetet rendelt el.

Az ellenzék szerette volna elérni, hogy térjenek vissza a kormány tagjai az ülésterembe, de a 83 smeres híján a parlament nem volt határozatképest, így az ellenzék nem tudott semmit elfogadni. Az ellenzéki honatyák így folytatták Fico bírálatát.

Az EHP még az ülés során nyilatkozatot adott ki, melyben jelezték, pert indítanak a cég jó hírnevének megsértése miatt Daniel Lipsic ellen.

Robert Fico többeknek hiányzott az ülésteremben, Ludovít Kaník (SDKÚ) egy bábut ültetett a helyére, Igor Matovic, az Egyszerű Emberek elnöke pedig a miniszterelnök életnagyságú kartonmását tette a szónoki emelvény közelébe.

A Smer néhány képviselője fél 12 körül tért vissza az ülésterembe. Egyikük elvitte a Matovic által behozott Fico-makettet, de Jozef Viskupic visszahozta azt.

Pavol Paska bejelentette, hogy a házbizottság nem jutott egyezségre, ezért reggel hétig fognak tárgyalni, majd szerdán este hét után újra kezdik.

Daniel Lipsic jelezte, a Smer képviselői láthatóan ittasak, Ján Valocky Matovicra támadt a Fico-makett miatt, ezért Július Brocka javasolta, hogy a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottság indítson ellene eljárást. A megtámadott honatya azt javasolta, a Smer képviselőit vessék alá alkoholszondás vizsgálatnak, de a parlament nem volt határozatképes.

Éjfél után újra összeült a házbizottság. A parlament alagsorában ott az állandó orvosi szolgálat.

A Smer képviselői hajnalban újra megpróbálták kivinni a Fico-makettet. Ennek során összeverekedtek Igor Matoviccsal és Jozef Viskupiccsak az üléstermen kívül. A vézna Viskupicra öt smeres támadt rá, közölük hármat felismert, Jozef Valockyt, Ivan Vargát és Antonín Cicont. A verekedés során felszakadt a szája, és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ülés reggel hét óra előtt ért véget, és este 19 órakor folytatódik.

(Új Szó - SITA - TASR nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése