2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Drogtanya a Múzeumkertben

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Drogtanya a Múzeumkertben
Sep 19th 2013, 05:25

Használt fecskendők, eldobált műanyag tasakok, füves cigaretták csikkjei hevernek mindenfelé az ország büszkeségének, a Magyar Nemzeti Múzeumnak a parkjában: egyesek azért járnak oda, hogy belőjék magukat.


– Az utóbbi időkben a múzeum őrei is találkoztak az eldobált tűkkel, ezért is állapodott meg az intézmény a rendőrséggel abban, hogy megkapják a használt fecskendők biztonságos begyűjtésére alkalmas eszközöket – válaszolta a Magyar Nemzeti Múzeum a sajtó érdeklődésére. Szerintük a világhírű intézmény kertjében valóban előfordulnak hajléktalanok, alkohol- és kábítószer-fogyasztók is, de döntően a cigaretta és a „ragasztózás", a szipuzás a jellemző. – Arról elsősorban a nyomokból tudunk, hogy vannak a kertben intravénás drogfogyasztók is, azonban tetten még nem értük őket, ilyen feladata az őrségnek nincs is – fűzték hozzá.

Drog miatt még senki nem lett itt rosszul, csak beadják a szert, aztán mennek tovább. A tűtől is megszabadulnak, mert ha az nincs meg, akkor csak a vérvétel a bizonyíték.

– A heroin már jelentősen visszaszorult a piacról, sokkal inkább valamilyen dizájner drogot tolhatnak – mondta Zacher Gábor toxikológus. – A szörnyű az egészben, hogy általában maguk a használók sem tudják megmondani, mi az, amit magukba fecskendeznek. Ezeknek a vegyületeknek közös jellemzője, hogy nagyon olcsók, nagyon kiszámíthatatlanok, és nagyon könnyű rájuk szokni – tette hozzá.

A szakember szerint nőtt a szerhasználók száma, és tör előre a dizájner drog, ami az adagonkénti 800-1000 forintos árnak köszönhető.

A rendőrség nem válaszolt arra a kérdésre, hogy tudnak-e a Múzeumkertet tönkretevő drogtanyáról.

(Blikk nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése