2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: "Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit"

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
"Románia hatvan év alatt hatszor árulta el szövetségeseit"
Sep 18th 2013, 11:29


Az alábbi, körlevélben terjedő szöveget egy olvasónk továbbította szerkesztőségünknek. A körlevelek eredete gyakran homályos, még gyakrabban vannak tele baromságokkal - ebben az esetben azonban annyi biztos, hogy a forrásként megjelölt könyv létezik, akárcsak a szerzője, aki hazánkból költözött Kanadába, és zsidó származású (azonban már a szülei is szekuláris zsidók voltak, s ő maga sem tartozik a vallásosok közé, sőt azon kevesek közül való, akik '56-ban a fegyvert nem a magyarok, hanem a megszállók ellen használták, vagy legalábbis ez a kép él róla, viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy sok magyargyilkos kommunista zsidó a jogos megtorlás elől menekült a szabadságharc kitörése után, szabadságharcos hősnek adva ki magát a határ túloldalán). Mivel azonban puszta tényközlésről van szó, amit bárki megírhatott volna, nem látjuk akadályát újra ráirányítani a figyelmet a tipikus oláh köpönyegforgatásra.

Íme a részlet:

George Jonas kanadai író szerint, ha lehet az egyes nemzetek erényeiről beszélni, úgymint a németek lelkiismeretes munkaetikájáról, akkor lehet azok jellembeli hibáiról is beszélni. Jonas negatív példaként a világ összes államai közül Romániának a szövetségesei iránti megbízhatatlan magatartását említi.

1. Románia a balkáni háborúk idején elárulta elsődleges szövetségesét, Bulgáriát, ezért jutalmul háromezer négyzetmérföld területet szerzett meg a maga számára volt szövetségesétől.


Kleptorománia - a bukaresti békeszerződés karikatúrája: az oláh király fegyverrel tartja sakkban a szerb és a görög királyt, miközben ellopja Dél-Dobrudzsát a bolgár cártól (forrás: Wikipédia)

2. Semmibe vette az Osztrák-Magyar Monarchiával kötött semlegességi szerződést, és amikor úgy ítélte meg, hogy a szövetséges hatalmaknak nagyobb esélyük van a győzelemre, titkos szerződést kötött az antant hatalmakkal, és 1916-ban megtámadta Magyarországot.

3. Megszegte az antant hatalmakkal kötött szövetséget, és békét kötött a központi hatalmakkal (ez bukaresti látogatásunk során történt - a szerk.).


Sajnos nem maradtunk sokáig

4. Megszegte a bukaresti békét, és a monarchia összeomlása után megtámadta Magyarországot. 

5. Elárulta a szövetséges hatalmakat, és Hitler oldalára állt, amikor annak csillaga felmenőben volt. Ezért 1940-ben visszaadta Erdélyt (pontosabban annak északi részét, de természetesen azt sem önként, hanem a második bécsi döntés következtében - a szerk.) Magyarországnak.

6. Amikor Hitler vesztésre állt, Románia elárulta a tengelyhatalmakat, átállt a szövetségesekhez, ezért jutalmul ismét megkapta Erdélyt.

Jonas szerint Romániának ez a kétszínűsége páratlan az országok történetében.

(George Jonas: "Beethoven's Mask" ("Beethoven álarca") c. könyve 2005 - ben jelent meg. Key Porter Books ISBN 1-55263-710-7)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése