2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Most éppen felhőkarcoló-lefoglalással provokálják Iránt a tolvaj cionisták

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Most éppen felhőkarcoló-lefoglalással provokálják Iránt a tolvaj cionisták
Sep 18th 2013, 07:39

Az Egyesült Államok egy 36 emeletes New York-i felhőkarcoló lefoglalására készül, amely eddig titokban iráni állami tulajdonban volt – közölte az igazságügyi minisztérium helyi idő szerint kedden. A Manhattan központjában található épület lefoglalását és eladását a tárca "a terrorizmushoz kapcsolódó legnagyobb szabású elkobzásnak" nevezte.


Egy szövetségi bíró szerint az intézkedésre azért kerül sor, mivel a felhőkarcoló tulajdonosai megsértették az iszlám köztársasággal szemben érvényben lévő szankciókat, valamint a pénzmosásra vonatkozó jogszabályokat.

A manhattani szövetségi ügyész, Preet Bharara elmondta, hogy a torony eladásából befolyó összegből "az iráni terrorizmus áldozatait kárpótolják".

Az amerikai ügyészség szerint bár a felhőkarcoló tulajdonosa az Alavi Alapítvány és az Assza Csoport volt, a bevételek a Melli iráni állami bankhoz, azaz a teheráni kormányzathoz vándoroltak.

A felhőkarcolót az iráni sah által irányított, nonprofit Pahlavi Alapítvány építtette még a hetvenes években a Melli bank finanszírozásával. Az épületet az 1979-es iszlám forradalmat követően az iráni kormány kisajátította.

A Pahlavi Alapítvány később New York-i Mosztazafan Alapítványként tevékenykedett, mielőtt az Alavi Alapítvány nevet kapta volta. A szóban forgó szervezet egyébként jelezte, hogy fellebbez a bíróság döntése ellen.

(MTI nyomán, kép: NY Daily News)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése