2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Aszad: körülbelül egy évig tart majd a vegyifegyver-készletek megsemmisítése

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Create positive health habits and dramatically improve the quality of your life.

Begin by following this comprehensive system that includes tools and techniques Dashama has compiled over the past 12 years traveling the world.
From our sponsors
Aszad: körülbelül egy évig tart majd a vegyifegyver-készletek megsemmisítése
Sep 19th 2013, 04:52

A szíriai kormány be fogja tartani a vegyi fegyverei megsemmisítéséről kötött amerikai-orosz megállapodást, és kész átadni azokat - jelentette ki a Fox News amerikai televízió által szerdán sugárzott interjújában Bassár el-Aszad szíriai elnök.

Aszad közölte, hogy kormánya kész megszabadulni a vegyi fegyverektől, de azt hangoztatta, hogy nem a kormányerők felelősek a Damaszkusz közelében augusztus 21-én végrehajtott gáztámadásért. Irreálisnak nevezte az ENSZ szakértői által készített jelentést arról, hogy világos és meggyőző bizonyítékok szerint a támadásban szarint vetettek be. A szíriai elnök állította, hogy a vegyifegyver-készletek megsemmisítése egymilliárd dollárba kerül, s körülbelül egy évig tart majd.

"Úgy gondolom, hogy ez műszakilag nagyon bonyolult (eljárás) és hogy sok-sok pénzbe kerül. Van, aki körülbelül egymilliárdra értékűre becsülte a szíriai készletet" - mondta Aszad. Arra a kérdésre, hogy kész lenne-e az amerikai kormánynak kiszolgáltatni a fegyvereket, a szíriai elnök így válaszolt: "Ahogy mondtam, ehhez sok pénz kell. Mintegy egymilliárd kell ehhez. ...Ha az amerikai kormányzat kész kifizetni ezt a pénzt, és vállalni a felelősséget a mérgező anyagoknak az Egyesült Államokba való szállításáért, akkor miért nem tesz így?"

A szíriai elnök szerint hazájában nem polgárháború zajlik, hanem kormánya ellen több tízezer dzsihádista folytat támadást, akiknek többsége kapcsolatban áll az al-Kaida terrorszervezettel.

A Damaszkuszban kedden felvett interjút Dennis Kucinich volt ohiói demokrata képviselő, a kongresszusi magyar causus (Magyarországgal rokonszenvező képviselőcsoport) volt társelnöke készítette, Grek Palkot, a Fox vezető tudósítója társaságában.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése