2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Megkéselték Kína második leggazdagabb emberét

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Megkéselték Kína második leggazdagabb emberét
Sep 18th 2013, 14:15

Késsel támadtak az utcán Kína második leggazdagabb emberére, Cung Csing-hou milliárdosra a kelet-kínai Hangcsou városában. A férfit kórházba vitték, a tettest elfogták - jelentette a kínai média szerdán.

A Wahaha üdítőital-gyártó csoport elnökét a lakása közelében, a reggeli órákban szólította meg egy 49 éves férfi, aki a szomszédos Szucsou városból érkezett, és munkát kért Cungtól. Miután a vállalatvezér elutasította, késével rátámadt, majd elmenekült. Órákkal később elfogták.

Cung a Hszinhua hírügynökségnek azt mondta, hogy kisebb sérülésekkel megúszta, sebei jól gyógyulnak. A cég közleményben tudatta, hogy a vállalati üzletmenetet nem befolyásolták a történtek.

A 67 éves Cung Csing-hou a kínai Hurun magazin és az amerikai Forbes magazin szerint is a második leggazdagabb kínai. A Hurun legfrissebb jelentése szerint Cungnak 115 milliárd jüanja (18,68 milliárd dollár) van.

Kína legnagyobb üdítőital-gyártójának tavalyi forgalma 63,63 milliárd jüan (10,4 milliárd dollár) volt. A cég 66 gyártóbázissal és 170 leányvállalattal rendelkezik, 30 ezer embert foglalkoztat. Cung két hónappal ezelőtt azzal a kijelentésével került a kínai média figyelmének középpontjába, amely szerint nem a szegények és gazdagok közötti különbség felszámolására kell törekedni, hanem az általános jólét megteremtésére. Az üzletember akkor úgy vélte, a gazdagoknak mindenkit segíteniük kellene abban, hogy mások is azzá válhassanak.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése