2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: Jellemző: a gyurcsányi ÁVH erőszakos és jogellenes tömegoszlatásait védik Pintér emberei

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
Jellemző: a gyurcsányi ÁVH erőszakos és jogellenes tömegoszlatásait védik Pintér emberei
Sep 19th 2013, 06:03

2013. szeptember 18-án a Fővárosi Törvényszék tárgyalta a dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd által képviselt Bognár Tibor kártérítési perét, amelyben a meghurcolt tüntető amiatt kér a Készenléti Rendőrségtől és a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól fél-félmillió forint és kamatai összegű nem vagyoni kártérítést, mert 2006. október 23-án reggel 9 és 10 óra között a rendőri erők nem engedték a Kossuth térre bejutni a forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján, és a Kúria idei felülvizsgálati ítélete által jogellenesnek nyilvánított módon a Nádor utcában Gyurcsány pribékjei körbevették, lökdösték, majd sokadmagával együtt kiszorították.

Megdöbbentő, hogy a két rendőri szerv képviselői a tárgyaláson - hasonlóan a többi folyamatban levő ilyen perhez - 3 és fél évvel a kormányváltás után a Nádor utcai tüntetés rendőri feloszlatását kimondó idei Kúria felülvizsgálati ítélet ellenére vitatják azt, hogy a tüntetők gyülekezési joga, emberi méltósága és a körbezárás miatt személyes szabadsága megsérült volna, és ezért kártérítés jár. 2007-ben még a Gyurcsány-kormány rendőrsége is peren kívül fizetett kártérítést a Lelkiismeret 88 csoport közel 50 kormányellenes tüntetőjének, akiket a rendőrség 2003.december 1-jén a budapesti Gesztenyés kertben jogellenesen oszlatott fel a Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati ítélete által megállapítottan (BH 2007:104) - írja közleményében dr. Gaudi-Nagy Tamás.

Ítélethozatalra várhatóan a 2013. november 13-án 14 órakor kezdődő tárgyaláson kerül sor.
Helyszín: Fővárosi Törvényszék (Bp. V. Markó u. 27. I. 23.)

Remélhetően azonban addig a rendőri vezetés észbe kap, és minden 2006. őszi jogsértettnek peren kívül fizetik meg a jogosan járó kártérítést - teszi hozzá a jogvédő.

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése