2013. szeptember 18., szerda

Kuruc.info: A franciák még mindig nem értik a cigányprobléma lényegét: egy részüknek "szociális lakást" adnak

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
New Thought, New You!

How to create a joyful life of Health, Wealth, Love & Prosperity. This online course is taught by Rev. Scott DeMarco. Enroll today for just $125.
From our sponsors
A franciák még mindig nem értik a cigányprobléma lényegét: egy részüknek "szociális lakást" adnak
Sep 18th 2013, 11:41

Befejezte szerdán az egyik legnagyobb illegális cigánytelep felszámolását a francia rendőrség az ország északi részén található Lille-ben – közölte a helyi prefektúra.

A rendőrség "teljesen bezárta" a Lille déli részén található romatábort – fogalmazott a hatóság. Az illegális telephelyen mintegy 750-en éltek, többségükben romániai cigányok, mielőtt a rendőrség július 25-étől kezdve fokozatosan kiürítette a területet. Az utolsó tucatnyi bódé ledózerolása és a lakókocsik felszámolása a "legnagyobb nyugalomban" történt szerda reggel.

A kiürítést a lille-i önkormányzat kérésére a lille-i bíróság rendelte el. A prefektúra közleményében arra emlékezetett, hogy a telepen nem megfelelőek a higiéniai körülmények, és a táborlakóknak közbiztonsági kockázatokkal is kellett számolniuk.

A kialakult helyzetről a segélyszervezetek és az önkormányzat képviselői július 11-én egyeztetettek az ott élő cigányokkal. Három család már beköltözött a lille-i önkormányzat által felajánlott szociális lakásokba. A polgármesteri hivatal tucatnyi hasonló szálláslehetőséget kínál fel további családoknak. Negyven retket a hatóságok már hazatoloncoltak, hetvenen pedig a prefektúra szerint elfogadták, hogy önként távozzanak. Ennek érdekében október első hetében a rendőrség egy charterjáratot indít Romániába.

A városszéli területen a közeljövőben Lillenium néven egy nagy bevásárlóközpont és a Decathlon sportszergyártó cég 150 főt foglalkoztató üzeme épül.

(MTI nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése