2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: Törökország is kezdi belátni, nincs keresnivalója az Európai Unióban

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Törökország is kezdi belátni, nincs keresnivalója az Európai Unióban
Sep 22nd 2013, 05:36

Törökország végérvényesen lemondhat az európai uniós csatlakozásról, mert úgy érzi, hogy több tagállam hátrányos megkülönböztetésben részesíti - fejtette ki az ország európaügyi minisztere a The Telegraph című brit lap vendégkommentárjában.

Egemen Bagis írásában sérelmezte, hogy sok tagország előítéleteket táplál Ankarával szemben, ezért - mint fogalmazott - nem kizárt, hogy Törökország soha nem csatlakozik az unióhoz.

A miniszter szerint mind a 2005 óta zajló uniós csatlakozási tárgyalások, mind pedig Isztambul legutóbbi, a 2022-es nyári olimpiai játékok megrendezésére való sikertelen pályázása azt bizonyítják, hogy negatív elfogultság tapasztalható Törökországgal szemben. Bagis - aki az EU-val tárgyaló török delegáció vezetője - hangoztatta: az uniónak tudnia kell, hogy a csatlakozás késleltetésével nem Törökországnak, hanem magának okoz károkat.

A hírügynökségek emlékeztettek arra, hogy mindenekelőtt Németország és Franciaország hangoztatott fenntartásokat Törökország teljes jogú tagságával szemben. Mind Berlin, mind Párizs utalt arra, hogy nézete szerint sok problémát okozhat a 76 milliós, túlnyomóan muzulmán befolyású ország integrálása. A közelmúltban hasonló fenntartásokat fogalmazott meg az osztrák kancellár is, aki mindenekelőtt az emberi jogok érvényesülésének hiányát sérelmezte, különös tekintettel a tüntetés és a véleménynyilvánítás szabadságára.

Mindhárom uniós tagállam azon a véleményen van, hogy a teljes jogú tagság helyett egyfajta különleges partneri viszonyt kell felajánlani Törökországnak.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése