2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: A Jobbik feljelentést nyújt be a Dunaferr elprivatizálása miatt

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
A Jobbik feljelentést nyújt be a Dunaferr elprivatizálása miatt
Sep 21st 2013, 13:37

A Jobbik feljelentést nyújt be a legfőbb ügyészhez ismeretlen tettes ellen hanyag, illetve hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt, az ellenzéki párt szerint ugyanis a Dunaferr Dunai Vasmű Rt. részvényeit a privatizáció során áron alul értékesítették.

Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi képviselője pénteki közleményében úgy fogalmaz: 2004. november 25-én a városi közgyűlés MSZP-s képviselői a kivonult ellenzéki képviselők nélkül megszavazták a Dunaferr részvénycsomagjának eladását a névérték 32,87 százalékos árfolyamán. Szakértői becslések szerint a részvénycsomag akkor nagyjából a dupláját érte - írta a jobbikos politikus, aki szerint az ügyletnek rendkívül negatív kihatása volt és van Dunaújvárosra nézve is, az önkormányzat ugyanis azóta nem tud beleszólni a Dunaferrnél történő eseményekbe, így a létszámleépítésekbe sem.

Az ügylet értelmében a részvénycsomag ára azonnal fizetendő 500 millió, majd öt éven keresztül évi 200 millió forint volt, tehát az inflációt figyelembe véve nagyjából 1,3 milliárd forint. Csakhogy az acélipar a következő 3-4 évben magas termelési mutatókat produkált: éveken keresztül több milliárdos nyereséggel zárt a vasmű is. A Jobbik szerint így tehát az 1,3 milliárd forintnál jelentősen magasabb összegért is értékesíthették volna a részvénycsomagot.

Pintér Tamás kiemelte: a hatóságok a zárt ülés jegyzőkönyvét felhasználhatják, mert "az ülésen résztvevők elmondása szerint számos kompromittáló kijelentés hangzott el, amely akár a szándékosságra is utalhat".

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése