2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: Legalább 67 halott az iraki demokrácia szombati mérlege

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Eco-Friendly Mattresses

We're committed to presenting a line of sleep products that have a minimum impact on both your pocketbook and the environment. Visit us today!
From our sponsors
Legalább 67 halott az iraki demokrácia szombati mérlege
Sep 21st 2013, 18:17

Legkevesebb 50 ember életét vesztette és legalább 100 másik megsebesült egy pokolgépes merényletben szombaton Bagdadban, a síiták lakta Szadrvárosban.

Rendőrségi közlés szerint három detonáció történt egy sátor mellett, amelyben gyászolók gyülekeztek egy temetés után késő délután. Először egy robbanóanyaggal teli gépkocsi repült a levegőbe, majd egy öngyilkos merénylő hajtott neki a sátornak ugyancsak robbanószerrel teli autójával, végül egy gyalogos merénylő robbantotta fel magát.

Egy nappal korábban egy szunnita mecset elleni robbantásos merénylet követelt 18 halálos áldozatot a Bagdadtól 110 kilométerre fekvő Szamarrában.
A gyászolók elleni, a legfrissebb adatok szerint 56 halálos áldozatot követelő merénylettel együtt legkevesebb 67-en vesztették életüket szombaton szerte az országban terrorcselekményekben.

Az olajiparáról ismert Baidzsi városban a különleges biztonsági erők egyenruháját viselő öngyilkos merénylők négyfős kommandója hatolt be egy rendőrőrsre, s bár az egyik támadót lelőtték, társainak sikerült működésbe hozniuk a derekukra erősített pokolgépet, kioltva hét rendőr életét és megsebesítve húszat. Egy Moszulhoz közeli faluban két börtönőrt lőttek agyon fegyveresek, Moszul városban pedig két katona életét oltotta ki egy út szélén elrejtett pokolgép.

Szeptemberben eddig több mint 500, az év eleje óta pedig mintegy 4300 ember vesztette életét terrorcselekményekben Irakban.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése