2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: Nem készül el választásokig a "kampánymetró" - Tarlós ragaszkodik az áprilisi indításhoz

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Nem készül el választásokig a "kampánymetró" - Tarlós ragaszkodik az áprilisi indításhoz
Sep 21st 2013, 08:32

A kiszolgáló vezérlő rendszerek és a metrókocsik szoftvereinek az összehangolási problémái miatt csúszhat a 4-es metró automata üzemű szerelvényeinek az indulása - tudta meg a Népszabadság.

Nem sikerült még mindig összehangolni az Alstom metrókocsi-szerelvények számítógépeit a 4-es metró pályarendszerének automatikus vonalvezetését biztosító Siemens szoftvereivel, ami miatt a csúszás egyre tetemesebb - írja a Népszabadság, melynek információi szerint a két rendszer még fél kocsiparkkal sem képes hiba nélkül együttműködni.

A kocsik vezetéséhez még mindig két ember kell. A vonatvezetőket a teljes műszak ledolgozása után képzik. Az összehangolás még a 2-es vonalon sem történt meg, így onnan a segédvezetők nem tudnak átülni 4-es metró szerelvényeire. Ez a lap szerint azt jelenti, hogy decemberben nem kezdődhet meg az előírt sötétüzemi próba, így veszélybe kerülhet a vonal választásokra időzített átadása.

A Népszabadság szerint Tarlós István olyannyira ragaszkodik az induláshoz, hogy valószínűleg áprilisban elindulnak majd a kocsik, de elképzelhető, hogy egy ideig még manuális irányítással futnak majd, akárcsak a jelenlegi orosz szerelvények.

A probléma gyökere az, hogy más cég (a francia Alstom) biztosítja a szerelvényeket, és más (a német Siemens) a 7,4 kilométeres első szakasz áramellátását, vonalvezérlését és biztosítási rendszerét - és ezek összehangolása műszakilag komoly rendszerkockázatot jelentenek. Ezt egyébként már a beruházás kezdetekor lehetett tudni.

(Népszabadság - HVG)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése