2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: Heten, mint a gonoszok: újabb balos csökevény száll be a remélt koncért indított harcba

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Manage your social media

Best social media tool for image publishing to Facebook and Twitter. Look amazing and delight your followers. Get 40% off when you sign up today.
From our sponsors
Heten, mint a gonoszok: újabb balos csökevény száll be a remélt koncért indított harcba
Sep 21st 2013, 19:03

Bohózatnak tartja az eddigi ellenzéki egyeztetéseket a héten bejegyzett legújabb baloldali tömörülés, a Negyedik Köztársaság Párt elnöke. Istvánffy András azt mondja, csak az LMP-vel tárgyalnak egy esetleges választási szövetség létrehozásáról, ha velük sem tudnak megállapodni, akkor egyedül indulnak a választásokon, mert a régi baloldallal biztos nem fognak tudni együttműködni.

„Az ellenzék két részre osztható. Vannak azok, akik korábban kormányoztak, és akik közvetlenül felelősek Orbán Viktor 2/3-áért, akiket néhány évvel ezelőtt a magyar nép úgy küldött el, hogy többet nem is akar látni. És vannak azok az új erők, amelyek azóta szerveződtek meg, és amelyeket nem terhel felelősség az elmúlt 20 évért" – fogalmazott az elnök.

Augusztusban állapodott meg Mesterházy Attila és Bajnai Gordon arról, hogy az MSZP és az Együtt - PM nem állít közös listát, de a választókerületeket felosztják egymás között. Az MSZP ezután tárgyalt több kisebb párttal is, de nem állapodott meg senkivel. A Demokratikus Koalícióval például azért nem, mert Gyurcsány Ferencet megosztónak találták.

A Liberálisokat is fogadta az MSZP. Fodor Gábor három helyet, és közös listás indulást kért. Ők sem egyeztek meg a közös indulásról, ezért a Liberálisok is bejelentették: önállóan indulnak.

Schmuck Andorral sem sikerült megállapodniuk, mert Bajnai Gordonék nem fogadták el a Szociáldemokraták szépkorúakra vonatkozó javaslatait. „Se helyet, se pozíciót nem kértünk, viszont garanciát a szépkorúakra igen. Ezt a világos álláspontot Mesterházy Attiláék megértették, Bajnai Gordonék nem" - mondta Schmuck Andor.

Szili Katalin, a Szociális Unió elnöke is bejelentette: pártszövetség formájában önállóan indulnak. Azt mondta: új szín kell a politikai palettán, mert a most magukat baloldalinak nevező pártok igazából nem baloldaliak, hanem liberálisok.

Az MSZP és az Együtt-PM közös egyéni jelölteket támogat majd, de külön-külön listát indít.

Külön listán indul Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója, a Fodor Gábor-féle Liberális Párt, a Schmuck Andor által vezetett Szociáldemokraták, a Szili Katalin-féle Szociális Unió és a Negyedik Köztársaság is. Vagyis eddig hét baloldali párt és szövetség jelentette be, hogy külön indul a választásokon 2014-ben.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése