2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: A hét vicce: babaszappanokat találtak a szegedi zsinagóga kerítésén - közösség elleni erőszakot ér

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Want free Kindle ebooks?

Sign up to receive the best freebie Kindle ebook deals in your email every day.
From our sponsors
A hét vicce: babaszappanokat találtak a szegedi zsinagóga kerítésén - közösség elleni erőszakot ér
Sep 21st 2013, 10:00

A szegedi zsinagóga főbejárata előtti kerítésbe fúrt bele több babaszappant egy humoros ismeretlen a héten. A szappanokat egy látogató vette észre. A Szegedi Zsidó Hitközség elnöke szerint a tisztálkodószer egyértelműen Auschwitzot és a "haláltáborokat" juttatja az ember eszébe. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított.

Babaszappanokat hagyott a szegedi zsinagóga kerítésének tetejébe fúrva egy ismeretlen a héten – értesült a példátlan borzalomról a Délmagyar. A lap a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától érdeklődött: mikor jelentették be a bűncselekményt, hány szappanról van szó, hol vásárolták, elfogták-e az elkövetőt, és mikor vihette véghez tettét?


– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közösség tagja elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz szeptember 17-e óta – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs. A százados közölte, hogy a további kérdésekre nem tud választ adni: ha megtenné, az a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetné.

– Ezek jelenleg olyan körülmények, amelyeket kizárólag az elkövető ismer, így a későbbiekben bizonyítékot képezhetnek – mondta a sajtószóvivő.

A Btk. szerint az követ el közösség tagja elleni erőszakot, aki kirívóan közösségellenes magatartást tanúsít egy csoport tagjaival szemben, ami alkalmas arra, hogy az adott csoport tagjában riadalmat keltsen. (A tisztálkodószerek használata a jelek szerint ebbe a kategóriába tartozik - a szerk.) A zsinagóga Jósika utca felé néző főbejáratának kerítésén még tegnap is látszódtak a szappanmaradványok. A szappanokat egy látogatócsoport egyik részvevője fedezte fel, aki szólt az idegenvezetőnek.

Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke az esettel kapcsolatban annyit mondott, hogy a szappanok egyértelműen Auschwitzra és a "haláltáborokra" utalnak. – Az utóbbi tíz évben ilyen megdöbbentő és megbotránkoztató eset nem történt Szegeden, amely mindig is befogadó és elfogadó város volt. Néha festékkel felszórtak a házakra egy-egy horogkeresztet vagy Dávid-csillagot, de a mostani eset valóban félelmet kelthet az emberekben. Reméljük, hogy ezt mindenki megérti, és mihamarabb meglesz az elkövető – szipogott a szappantól (is) rettegő elnök.

(Délmagyar nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése