2013. szeptember 21., szombat

Kuruc.info: Fatolvaj traktoron pózolt Orbán lánya és veje

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
The Vegan Vegetarian Online Cooking School

Learn how to cook vegan in the comfort of your home with this cooking course. Enroll today for just $74!
From our sponsors
Fatolvaj traktoron pózolt Orbán lánya és veje
Sep 21st 2013, 08:06

Orbán Viktor lánya és veje a lagzin egy traktor előtt látható a Story magazinban megjelent képen. Ez a traktor ugyanaz, mint amelyet a Népszabadság munkatársa korábban a Natura 2000 területen nagy mennyiségű fa engedély nélküli kivágása után talált a helyszínen.

Zoom
A piros traktor a fairtás helyszínén február 6-án és mint szeptemberi esküvői díszlet a Storyban

A fényképen a jármű ablakában látszik annak a rendszámnak a három száma (639), amely megegyezik a területen február 6-án készült felvételen lévő rendszámmal. A jármű a miniszterelnök 27 éves veje, a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő családi vállalkozás, az ES Hungary Kft. tulajdona. A lagzinak helyet adó Csabdi-Tükröspusztán lévő Tiborcz-birtok tőszomszédságában a tulajdonosok tudta nélkül irtották a fát a kormányfői vő testvére, Tiborcz Eszter által elnyert 157 hektárállami föld két szántója közt fekvő, magántulajdonban lévő területen, amely akadályozza a teljes birtokegyesítést.

A zömmel akácos részen maradt tuskók alapján a Pest Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága már felmérte a kárt, de annak nagysága nem ismert. A Nol úgy becsüli, hogy száznál több fát vághattak ki, s ezek egy részét a szemtanúk szerint a szóban forgó munkagéppel szállították el a területről. A többi kivágott fa az erdészeti helyszínelés után ott maradt, azóta sem vitte el senki.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elvben nyomoz az ügyben, ám máig nem tartott igényt a Nol munkatársainak tanúkénti meghallgatására. A munkagépek rendszámait is tartalmazó fényképeket kéretlenül is továbbították a nyomozó hatóságnak, hátha segítséget nyújt az ügy feltárásában, a tettes kiderítésében. A megyei rendőr-főkapitányságtól végül azt a tájékoztatást kapták, hogy az ügy elkerült tőlük. Azt vélhetően azért helyezték vissza a bicskei rendőrkapitányságra, mert a természetvédelmi felügyelőség júliusban megszüntette az ügyet vizsgáló eljárását. A folyamatban lévő nyomozás egyik tétje az, hogy a fairtásban érintett, jobbára szegény nyolc területtulajdonosnak kell-e kifizetnie az 1,6 hektáros erdő újratelepítési költségeit, vagy „osztoznak" a kárenyhítésben a tolvajokkal.

A bicskei kapitányságnál az erdészeti hatóság a február 8-i helyszínelése után hivatalból bejelentést tett. A jogosulatlan fakitermelés ügyében hivatalból indult közigazgatási eljárás megindításának dátuma az iratok szerint nem ez, hanem egy 11 nappal későbbi időpont. Azon a napon, február 19-én jelent meg a Népszabadságban a fakivágásról szóló cikk.

(Nol nyomán)
 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése