2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: Zsidó-palesztin tüntetés a tel-avivi orosz nagykövetég előtt "a szíriai gyermekekért" - Izrael politikai érdekeiért

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
Zsidó-palesztin tüntetés a tel-avivi orosz nagykövetég előtt "a szíriai gyermekekért" - Izrael politikai érdekeiért
Aug 31st 2013, 12:01

Szíriában tegnap befejezte küldetését a vegyi fegyverek bevetésének körülményeit vizsgáló ENSZ-küldöttség. A kegyetlen fegyvert bevetők kiléte még ismeretlen, ám Washington már készen áll a Basár el-Ászád elleni katonai támadásra. Izraelt sem érdekli, hogy Szíriában ki vetett be vegyi fegyvert a polgári lakosság ellen, s ezért Tel-Avivban már tegnap is tüntettek a "szíriai gyermekekért" az orosz nagykövetség előtt - tudósít a Megafon izraeli magánhírportál.


De mi nem hallgatunk!!!". Balról a 3. Jehudá Mesi Záháv (Fotó: Nírá Jádín)

Oroszország tel-avivi nagykövetsége előtt tegnap délben színes összetételű, zsidó-palesztin tüntetésre került sor, úgymond a "szíriai gyermeket gyilkolása ellen". Az orosz nagykövetség épületét azért választották a tiltakozás színhelyéül, mert Moszkva "fegyverszállítmányokkal járul hozzá a Basár el-Ászád katonái által meggyilkolt szíriai gyermekek tragédiájához". A tömeges terrorcselekményeket is elkövető nemzetközi "felkelőknek" nyújtott nyugati és izraeli logisztikai, diplomáciai és fegyverszállítmányok formájában nyújtott támogatás egyáltalán nem érdekelte a tel-avivi tüntetőket, amiképpen a tiltakozás közismert figurái a Gázai övezet elleni izraeli katonai támadás folyamán meggyilkolt számos palesztin gyermek halála miatt sem vonultak az Izraelt fegyverekkel tömő Amerika Tel-Avivban levő nagykövetsége elé.


Anna Frankot is fölvonultatták (Fotó: Nírá Jádín)

Tegnap magyar idő szerint 14 órára a 2011 augusztusában Isztambulban (!) újjáalakult, különböző ellenzéki csoportokat összefogó Szíria Nemzeti Tanács nevű politikai szervezet az egész világot átfogó tüntetést hirdetett meg Oroszország nagykövetségei elé a Basár el-Ászád szíriai elnök hadserege által elkövetett gyermekgyilkosságok elleni tiltakozásul. Az akció célja egyértelmű: a megmozdulással bele kívánták lovalni a nagyvilág közvéleményét a Damaszkusz elleni amerikai terrortámadás támogatásába, elindításába. Számukra az teljesen mindegy, hogy máig nem ismerjük a szíriai főváros keleti agglomerációjában elkövetett vegyi fegyveres támadás elkövetőinek kilétét, amiképpen a két nappal ezelőtti aleppói napalmtámadásét sem. Érdekes módon ez utóbbi támadást is egy iskola ellen hajtottak végre "Basár el-Ászád katonái", s éppen akkor, amikor a Fehér Ház urának ujja már a hadigépezetet elszabadító indítógombon van...


Palesztinok is tüntettek Tel-Avivban (Fotó: Nírá Jádín)

A tegnapi tel-avivi tüntetés legérdekesebb figurája, a megmozdulás szervezője, a korábban szélsőségesen anticionista, ultraortodox, de időközben megjuhászodott Jehudá Mesi Záháv, a ZÁKÁ (Szerencsétlenség Áldozatainak Beazonosítása és Mentése) nevű, Magyarországon is tevékenykedő izraeli szervezet alapító elnöke volt. A tüntető ortodox zsidók csoportja, a palesztinokéhoz és a világi zsidókéhoz hasonlóan, pólójukon egy sebesült szíriai kislány fényképével vonult föl az orosz nagykövetség előtt, miközben a járdaszélre helyezett méretes transzparenseken a többi között ilyen mondatok voltak olvashatók: "Elég a gyermekgyilkosságból!", "Amikor minket gyilkoltak gázzal, a világ hallgatott, de mi nem hallgatunk!!!" A nem ortodox zsidó tüntetők többi között Anna Frank és mások fényképét emelték magasba, miközben egy nagy molinóra ez volt írva: "Izraeliek a szíriai gyermekekért."


A kislányt előzőleg nem készítették föl (Fotó: Nírá Jádin)

A legérdekesebb tüntetők azonban az arab nyelvű föliratokkal, s a zsidókéhoz hasonlóan sebesült szíriai kislány fényképével, s alatta "a hallgatás gyilkol" angol fölirattal ellátott pólóban megjelenő izraeli palesztinok voltak. A palesztinok kisgyermekeket is elhoztak a tüntetésre, ám az alkalomnak megfelelő szomorú arckifejezésre előzőleg elfelejtették kioktatni őket. A sárga transzparensre fölírt arab mondatok nagyjából megegyeztek a zsidók héber transzparenseinek szövegével. A palesztinok többsége - a saját hosszútávú nemzeti érdekeikkel ellentétben -, leginkább a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom ráhatására a muszlim világ minden sarkából Szíriába csődített szunnita iszlamistákat támogatja a sí'ita iszlámból kiszakadt, keresztény elemeket is tartalmazó 'alavita, vagy nuszajrita irányzattal, tehát Basár el-Ászád elnök vallási közösségével szemben.

Hering József - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése