2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: Fukushima: iszonyú környezeti katasztrófa fenyeget

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Fukushima: iszonyú környezeti katasztrófa fenyeget
Aug 31st 2013, 12:52

Miközben a világ feszült figyelemmel követi a Szíria elleni újabb cionista agresszió előkészületeit, a Föld egy másik pontján súlyos környezeti vészhelyzet bontakozik ki. A sérült fukushimai nukleáris reaktorból a tengerbe áramló szennyeződés sok millió ember életfeltételeit veszélyezteti. Számos szakértő pedig már jó ideje hangoztatja, hogy a médiumok valójában nem adnak hiteles képet a katasztrófa borzalmas következményeiről.


Becslések szerint naponta 300-450 tonna mennyiségű szennyezett víz áramlik a tengerbe a sérült tartályokból. Az erőmű üzemeltetéséért felelős TEPCO nevű cég teljesen tehetetlen. A baleset nyomán a környezetbe jutó nukleáris anyagok mennyisége harmincszorosa is lehet annak a szennyeződésnek, mely a hirosimai és nagaszaki atomtámadás következtében szabadult fel.

Arnie Gundersen, nukleáris kérdésekkel foglalkozó szakember – aki 70-nél is több atomlétesítmény építésében, illetve működtetésében vett részt – is azon a véleményen van, hogy a baj napról napra súlyosabb lesz a tengerbe ömlő radioaktív víz miatt. A szennyezés pedig rohamosan terjed, és ha nem sikerül rövidesen a megoldást megtalálni, az egész Csendes-óceán élővilága veszélybe kerül. Nem kell hozzá túl sok idő, és szigorúan tilos lesz a Csendes-óceánból származó halat elfogyasztani. Emberek millióinak a megélhetése válhat kérdésessé, hiszen hatalmas iparágak épültek a halászatra ebben a térségben. Idővel pedig a szennyeződés távoli tengerekben is megjelenhet.

A radioaktív szennyeződés terjedésének szimulációja

Mindennek ellenére a TEPCO, a japán kormány, sőt a világ más államai is mintha alábecsülnék a veszedelmeket. „A (tengerbe ömlő) radioaktív víz mennyisége valóban gigantikusnak mondható" – véli Mycle Schneider, nemzetközileg elismert nukleáris szakértő. „Ami azonban még félelmetesebb, hogy a víz nemcsak a tartályokból, hanem a reaktor más létesítményeiből is áramlik a tengerbe. Mindezt felmérni is alig lehet" – teszi hozzá.


Arnie Gundersen szerint jövőre már nem lesz tanácsos az USA nyugati partjainál kifogott halakat elfogyasztani. A nukleáris anyagok jelenléte a Csendes-óceán középső részén immár eléri a normális érték tízszeresét (!).

És miközben az emberiség és a földi élővilág egy jelentős részének a létét fenyegető környezeti katasztrófa zajlik a Csendes-óceánon, a Föld első számú szuperhatalma és csatlósai egy újabb véres háborúra készülődnek a cionista uralkodó elit és Izrael érdekében. Az emberiség tényleg menthetetlennek látszik.

Perge Ottó - naturalblaze.com - voiceofrussia.com nyomán

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése