2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: A Szíria elleni lehetséges katonai agresszió ellen tüntetnek Budapesten - A Bem József téri Külügyminisztérium épülete elé 19:30 órakor érkeznek a tiltakozók

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
A Szíria elleni lehetséges katonai agresszió ellen tüntetnek Budapesten - A Bem József téri Külügyminisztérium épülete elé 19:30 órakor érkeznek a tiltakozók
Aug 31st 2013, 16:16

Magyar magánszemélyek kezdeményezésére, a hazánkban élő szíriai állampolgárokkal karöltve ma délután 15 órai kezdettel vonulásos tüntetést tartanak Budapesten. A magyarok és szíriaiak közös megmozdulásán tiltakoznak az Amerikai Egyesült Államok szorgalmazta, elsősorban Izrael érdekeit képviselő lehetséges katonai agresszió ellen. A tüntetők fölkeresik a Basár el-Ászád megdöntésére irányuló katonai agresszióban valamilyen módon érdekelt országok nagykövetségeit.

Zoom
Basár el-Ászád mellett tüntetnek

A piros-fehér-fekete szíriai, a piros-fehér-zöld és az Árpád-sávos magyar zászlókat lengető, Basár el-Ászád szíriai elnök nagyméretű fényképeit magasba emelő tüntetők első állomása a Lengyel Köztársaság Városligeti fasori nagykövetségi épülete volt. A lengyel kormány az elmúlt napokban egyértelművé tette, hogy nem kíván részt venni a Szíria elleni "büntetőtámadásban". A nagykövetség nevében megjelent Michal Andrukonis, a külképviselet helyettes vezetője, első konzul, aki meghallgatta a tüntetés szervezőinek a lengyel kormány és nép iránti elismerő szavait, amiért nem hajlandók kivenni részüket egy bizonytalan kimenetelű, igazságtalan katonai akcióból. A tüntetők közül többen is az "éljen Lengyelország!", "éljen a lengyel-magyar barátság!" jelmondatokat kiáltották.

Zoom
Irány a kínai nagykövetség

A menet ezután átvonult a Kínai Népköztársaság közeli nagykövetségéhez, ám ott senki nem jelent meg a kapuban. A tüntetők fölolvasták a nagykövetnek postán elküldendő szöveget, amelynek lényege: a magyar nép és a hazánkban élő szíriaiak nagyra értékelik Peking azon törekvését és szándékát, hogy a szíriai belháborút nem külső beavatkozással, hanem tárgyalásos úton kell megoldani. A tüntetők a kínai nagykövetségtől Oroszország, Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok külképviselete elé vonulnak.

Zoom
Kínai Népköztársaság Nagykövetsége előtt

A tiltakozók ma este 19:30 órakor érkeznek a Magyar Külügyminisztérium Bem József téri épülete elé, ahol Martonyi János külügyminiszternek címzett memorandumot nyújtanak át a minisztérium képviselőjének. Mint ismert, hazánk - elsősorban nyugati és izraeli elvárásoknak megfelelően - már hónapokkal ezelőtt kiutasította Budapestről a törvényesen megválasztott szíriai kormány diplomatáit és a Martonyi János vezette minisztérium azt is kinyilatkoztatta, hogy a sokak által kétes cselekményeikről elhíresült fölkelőket tekinti a szíriai nép valódi képviselőinek.


Egy elszánt szíriai tüntető

A Bem József téri Külügyminisztérium előtt lezajló ma esti eseményekről később beszámolunk.

Hering József - Kuruc.info

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése