2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: Újabb szenzációs holofelfedezés: az auschwitz-birkenaui láger meglátogatása káros lehet a lelki egészségre nézve, ezért nem ajánlott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
CloudMailin

Incoming Email for your web app. Get started in minutes and scale effortlessly when you need it.
From our sponsors
Újabb szenzációs holofelfedezés: az auschwitz-birkenaui láger meglátogatása káros lehet a lelki egészségre nézve, ezért nem ajánlott
Aug 31st 2013, 10:30

Főhet a fejük a cionisták lábai előtt csúszó-mászó „törvényhozóknak". Feltétlenül újra kell tárgyalni ugyanis azt a nemrég elfogadott törvényjavaslatot, melynek értelmében a kerettanterv ajánlásként írja elő, hogy a diákoknak meg kell látogatniuk az auschwitz-birkenaui „haláltábor" helyszínén létrehozott emlékhelyet. Az ok: az auschwitz-birkenaui láger meglátogatása súlyos mentális zavarokat okoz.
Zoom
Mentális zavarok: a horogkereszt-szakértő Verő Tamás sófárfújóbajnok és csapata idén áprilisban az auschwitz-i Élősködők Menetén - államtitkári kísérettel
A nagy felfedezésre a Tel-Aviv Egyetem kutatói jutottak. A tudósok nem kevesebb, mint 50, elsősorban a tinédzserek lelki gondjaival foglalkozó szakember véleményét kérték ki ebben a döntő fontosságú ügyben. Még az a szerencse, hogy az osztálykirándulások többségét nem Auschwitzba szervezik, ezért aztán eddig „csupán" hat komolyabb pszichotikus megbetegedés fordult elő a „haláltábort" meglátogató diákok között. (Az egyikük kórházi kezelésre is szorult.)

A kutatás megállapításai szerint a megkérdezett pszichológusok egyharmada úgy válaszolt, hogy már foglalkozott olyan tinédzserekkel, akiknek valamelyik holokauszt-emlékhely meglátogatása nyomán kisebb-nagyobb lelki problémái keletkeztek. A leggyakoribb tünetek: idegesség, szorongás, beilleszkedési és viselkedési zavarok, de előfordult idegösszeomlás és poszttraumatikus stressz is.

A vizsgált esetek többségében a gyerekek már a holokauszt-zarándoklatot megelőzően is küszködtek családi problémákkal és szociális jellegű gondokkal – melyeket Auschwitz-Birkenau vagy valamely más „haláltábor" meglátogatása még tovább tetézett.

A Tel Avivi Egyetem tudósai tanulmányukban azt a kérdést is felteszik, hogy vajon másképpen hat-e az izraeli gyermekekre egy auschwitzi kirándulás, mint a nem zsidó gyermekekre? Vagy talán a „holokauszt-túlélő" nagyszülők lennének az unokákban jelentkező lelki zavarok forrásai? Ezekre a létfontosságú kérdésekre a további kutatások fognak majd választ adni. Addig is, míg ezek a válaszok megszületnek, a zsidóbérenc honatyáknak érdemes lenne újragondolniuk a diákok kötelező auschwitzi zarándoklatát előíró törvényt. Azt pedig csak remélni lehet, hogy a holokauszt-emlékhelyek meglátogatása nyomán mentális zavarokkal küszködő izraeli gyermekek szülei nem nyújtják be kárpótlás iránti igényüket valahová.

Perge Ottó - Kuruc.info

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése