2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: Az amerikai kiberszakemberek egyre agresszívebben hatolnak be külföldi számítógép-hálózatokba

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Learning HTML & CSS shouldn't be difficult.

Master Trainer, Mark Lassoff, will teach you everything you need to know to create a creative and professional web site in 4 hours.
From our sponsors
Az amerikai kiberszakemberek egyre agresszívebben hatolnak be külföldi számítógép-hálózatokba
Aug 31st 2013, 18:40

Az amerikai hírszerző szolgálatok 2011-ben 231 titkos offenzív kibernetikai műveletet hajtottak végre - közölte a szombati számában a birtokába jutott titkos dokumentumokra és szakértői állásfoglalásokra hivatkozva a The Washington Post.

A lap közlésének alapjául az a titkosított hírszerzési költségvetés szolgál, amelyet Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) Moszkvába szökött volt külsős informatikusa szivárogtatott ki.

Az amerikai hackertámadások csaknem háromnegyede Irán, Oroszország, Kína és Észak-Korea ellen irányult, valamint a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását célozta.

A lap szerint a dokumentum új bizonyíték arra, hogy az amerikai kormány szolgálatában kiberszakemberek egyre nagyobb hada egyre agresszívebben hatol be külföldi számítógép-hálózatokba. Az offenzív műveletek hatáskörének és méreteinek kiterjesztése azt jelzi, hogy megváltozott a korábbi amerikai politika, amely a nemzetközi normákat igyekezett megvédelmezni a kibertérben. Ennek egyik oka, hogy az amerikai gazdaság és haderő erősen számítógép-függővé vált.

A GENIE kódnév alatt futó, évi 625 millió dollárt felemésztő program keretében az amerikai komputeres szakemberek "titkos implantátumokat" telepítenek külföldi számítástechnikai eszközökre, amelyek a későbbiekben állandó behatolási lehetőséget biztosítanak a számukra. Ilyen implantátum-programokból az év végéig legkevesebb 85 ezer fog működni stratégiai hálózatokban, de az NSA több millióra akarja bővíteni ezek számát.

A GENIE legszűkebb keresztmetszete az információ feldolgozására rendelkezésre álló, nem megfelelő kapacitás, de az NSA rendszerbe állítja a TURBINE kódnevű automatizált rendszert, amely implantátumok és aktív támadások millióit képes koordinálni.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése