2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: A jövő héten is üzemanyagár-emeléssel szembesülhetünk

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Get healthier and fit with celebrity yoga instructor, Sadie Nardini.

The course will teach you a 14 day routine so you can maintain a body more free of toxins and extra weight.
From our sponsors
A jövő héten is üzemanyagár-emeléssel szembesülhetünk
Aug 31st 2013, 08:16

Bár a hét második felében valamelyest korrigálta a hét eleji ralit a hazai üzemanyagárakat befolyásoló Brent, a finomított termékárak a hét egészét tekintve jelentősen emelkedtek. A forint a hét elején még úgy ahogy tartotta magát a dollárral szemben, de a folyamatos lemorzsolódás meghozta eredményét az autósok nagy bánatára. A fentiek alapján jövő héten is üzemanyagár-emeléssel szembesülhetünk majd. A benzin 2-3, a gázolaj 4-5 forinttal drágulhat.

A hét második felében némileg korrigálta a nagy ralit a Brent árfolyama, a fekete arany árfolyama 115 dollár alatt cserélt gazdát a világpiacon. Szíria megtámadásának esélye némileg csökkent, így enyhült a vételi nyomás az olaj piacán - írja a portfolio.hu.

A finomított termékárak dollárban mért jegyzésárai ennek megfelelően egy magasabb szinten stabilizálódtak, a benzin esetében látott 1,9%-os drágulása mellé a dízel esetén tapasztalt 2,5%-os emelkedés társult, melyek önmagában elegek lennének az újabb dráguláshoz.

A hazai fizetőeszköz a hét eleji 223,8-es átlagos szintekről a héten 226,6-ig gyengült a dollárral szemben, ami kedvezőtlenül hathat a hazai autósok számára. A benzin forintban mérve 3,2%-os emelkedést produkált, míg a gázolaj 3,8%-kal drágul.

A portfolio.hu elemzői szerint a héten látott elmozdulások alapján jövő héten szerdán drágulásra kerül majd sor a hazai kutakon. A dízel további 4-5, míg a benzin ára 2-3 forinttal emelkedhet. A lépést a forint gyengélkedése mellett a finomított termékárak drágulása indokolja, hozzávetőlegesen fele-fele arányban.

(Portfolio - Heti Válasz nyomán)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése