2013. augusztus 31., szombat

Kuruc.info: Horogra akadt a sokadik pedofil BBC-s veterán - Rolf Harris a királynő kegyeltjei közé tartozott

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Transform Self-Doubt into Confidence

Find Your True Path In Life, Release Inner Blocks, & Move Forward With Confidence. Sign up for this $21 online course by Max Highstein today.
From our sponsors
Horogra akadt a sokadik pedofil BBC-s veterán - Rolf Harris a királynő kegyeltjei közé tartozott
Aug 31st 2013, 09:06

Nemi erőszakkal vádolják a BBC egyik veteránját, az ausztráliai születésű Rolf Harrist. Több mint negyven éven keresztül rajzolt, festett, zenélt és vezetett műsort a brit közszolgálati tévénél.


Rolf Harris, BBC-s veterán pedofil

A 83 éves médiaszemélyiséget kilenc rendbeli szemérem elleni erőszakkal, illetve négy rendbeli pedofil tartalom készítésével gyanúsítják, írja a Hollywood Reporter. A szexuális jellegű bűncselekmények közül hat egy 15-16 éves lányhoz kötődik, három pedig egy 14 éveshez. Előbbit 1980-ban és 81-ben, utóbbit 1986-ban rontotta meg a vád szerint. A vád további tárgyait képező pornográf tartalmak tavaly készültek. Harris szeptember 23-án jelenik majd meg a westminsteri városi bíróságon.

Alison Saunders, London királyi főügyésze kijelentette: "A felülvizsgálat végére arra jutottunk, hogy elegendő bizonyíték áll a rendelkezésünkre, és a közérdek is úgy kívánja, hogy Mr. Harrist kilenc rendbeli szemérem elleni erőszakkal, illetve négy rendbeli pedofiltartalom-készítéssel vádoljuk."

Az Operation Yewtree elnevezésű rendőrségi projektet eredetileg tavaly októberben indították, miután több mára felnőtt nő is azt állította, hogy a cionista Jimmy Savile, a BBC "Top of the Pops" nevű zenés adásának műsorvezetője szexuálisan zaklatta őket. A program legelső részében magát Savile-t vizsgálták, a másodikban már Savile-t és körét. Ennek keretében több médiaszemélyiséget is elkaptak, akiket többnyire nemi erőszakkal és egyéb pedofil bűncselekményekkel gyanúsítottak. Így jutott rendőrkézre többek közt Gary Glitter glamrock-sztár, Freddie Starr komikus, Max Clifford újságíró és a zsidóimádó Savile mellett felszólaló Jim Davidson is. Most Rolf Harris került sorra.

Harrist 2001-ben kitüntették Ausztrália Centenáriumi Emlékérmével, és úgy tudni, a királynő kegyeltjei közé tartozott. 1952-es Angliába érkezése után rövidesen a brit televíziózás egyik jellegzetes arcává vált. A nyolcvanas években "Rolf Harris Cartoon Time" név alatt, 1989 és 1993 között pedig "Rolf's Cartoon Club" címmel gyermekműsort is vezetett.

A BBC pedofilbotrányainak magyar vonatkozása is van: a híres angol tévészemélyiség, Ronnie Barker fia, a szintén a szakmában dolgozó Adam Barker nyolc éven keresztül bujkált Magyarországon a szigetországi hatóságok elől. Még szülei temetésére sem tért vissza hazájába. Azt állította, nem jutott el hozzá egyik halálhír sem.

(Index nyomán)

Kapcsolódó:

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése